Каква е визията на най-евтиния кросоувър на Tesla и на какво е способен ВИДЕО

  • 24.01.2021 8:50 /
  • 2179 /
  • 0
Каква е визията на най-евтиния кросоувър на Tesla и на какво е способен ВИДЕО

Електрическият кросоувър Tesla Model Y дебютира преди почти две години, а на пазара излезе в началото на 2020 година. По време на представянето на модела Илон Мъск бе заявил, че първоначално в продажба ще излезе в продажба топ версията на колата, а по-късно ще се появи и бюджетна версия.

По-късно той промени решението си и написа в Twitter, че евтиният кросоувър няма да бъде пуснат. Въпреки тези изявления, електрическият електромобилът Tesla Model Y Standard Range все пак се появи.

„Бюджетната“ версия на електромобила на Tesla има един мотор, който е разположен на задния мост и му позволява да ускорява от 0 до 100 км / ч за 5,3 секунди. Максималната скорост е 217 км / ч.

Пробегът след зареждане е 393 км, което е значително по-малко от версията Long Range. Последният може да преодолее с едно зареждане от 488 до 525 км, а също така да достигне първата „стотица“ за 4,8 секунди.

Електромобилите Tesla продължават да се рушат в движение, ето какво се случи СНИМКА

Има обаче и положителен момент. Цената на базовия вариант започва от $ 41 990, което е с $ 8 000 по-евтино от Model Y Long Range. В допълнение, това е първият вариант в "семейството", където е внедрена седемместна конфигурация на салона.

Уникално ВИДЕО: Вижте как шофьор се опитва да зареди Tesla с бензин

Две допълнителни седалки ще бъдат разположени в багажното отделение, като по този начин ще се образува трети ред седалки с пътници по посока на движението, а не срещу него, както се предполагаше по-рано. За тази опция, обаче, ще трябва да се доплати 3000 долара. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ