Как в Беларус отучиха трактористите да пият водка

  • 05.08.2019 10:00 /
  • 6001 /
  • 0
Как в Беларус отучиха трактористите да пият водка

От началото на прибирането на зърнените култури на територията на Минска област не е регистриран нито един случай, в който местният КАТ да е задържал повторно пиян механизатор. 

Този потресаващ резултат се обяснява с това, че местният КАТ е анализирал предишните нарушения, а след това е издал съответните препоръки на селскостопанските производители. Така в Минска област механизаторите започнали да ги проверяват за алкохол два пъти дневно - в началото и в края на работния ден. 

"Анализирахме предишните нарушения и видяхме, че най-голямо количество алкохол се изпива през периода от 14:00 до 16:00 часа. Механизаторите смятаха, че работният им ден вече е приключил, затова са си позволяват да обърнат по чаша-две", разкрива тайната началникът на КАТ в Минска област Михаил Акулич. 

"Затова ние настояхме механизаторите да бъдат проверявани два пъти: не само сутринта, когато те напускат гаражите, но и вечерта, когато те се връщат от работа. И това сработи", добавя той. 

При това началникът на месния КАТ подчерта, че към момента на селскостопанската техника се падат само 0.8% от всичките ПТП - в миналото цифрата никога не е била толкова ниска.  

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

КОМЕНТИРАЙ