Как работи ключът за взлом на автомобила ВИДЕО

  • 08.07.2021 9:14 /
  • 6274 /
  • 0
Как работи ключът за взлом на автомобила ВИДЕО

Да се влезе в съвременен автомобил, както изглежда, е почти невъзможно без високи технологии. За защита от крадци и грабители има много системи и средства за безопасност. Но, ако колата е с обикновени ключалки, престъпниците с лекота могат да проникнат в нея. 

В ново видео в YouTube-канала LockPickingLawyer авторът му разбива ключалката на своя Ford Explorer и нагледно показва колко всичко е лесно. 

За взлома той използва специалния инструмент Lishi, който пасва на повечето автомобили на Ford.

Мъжът поставя инструмента в ключалката на вратата от страна на шофьора и започва да пъха в нея две остриета. При това се чува как остриетата щракат от щифтовете на ключалката. 

Процесът не отнема много време. Но проникването в салона не остава незабелязано. След около 10 секунди след отварянето на вратата авторът на видеото получава на смартфона си предупреждение "Алармата е задействана" - сработила е една от системите за безопасност, която не е получила сигнал от оригиналния ключ. 

Много съвременни ключове са снабдени с датчици са идентификация, които съобщават на автомобила, че този ключ има право да отвори вратата и да стартира двигателя. 

Затова даденото видео е забавно развлечение, а не инструкция как да се влезе в чужд автомобил. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ