Как изглежда най-мощното комби в историята на BMW

https://auto.blitz.bg/novini/kak-izglezhda-nay-moshtnoto-kombi-v-istoriyata-na-bmw Auto.blitz.bg
Как изглежда най-мощното комби в историята на BMW

Германският автомобилен производител BMW най-накрая представи третото поколение на BMW M5 Touring комби. В него компанията продължи курса си за разширяване на линията от хибриди и в същото време вече успя да заяви, че това е най-мощният модел в линията.

Според прессъобщение, под капака на новото M5 Touring можете да намерите хибридна инсталация, базирана на 4,4-литров V8 двигател с мощност 585 к.с., който е допълнен от електрически мотор с мощност 197 конски сили. Общата мощност на обновения модел е 727 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.

Феновете на марката са обезпокоени от голямата маса на автомобила – тя е 2508 кг. Посочената производителност обаче твърди, че обновеното BMW M5 Touring ускорява от нула до 100 км/ч за 3,5 секунди. Максималната скорост на автомобила е 250 км/ч или до 305 км/ч при поръчка на опционален пакет.

Външният вид на автомобила също претърпя значителни промени.

Той получи по-агресивен дизайн, загатващ почти спортния му характер. Отпред M5 Touring има обновена броня и леко модифицирана характерна радиаторна решетка, оформяща характерните за марката „ноздри“.

Моделът е с разширени калници, за да побере 20-инчови и 21-инчови колела. Моделът е оборудван със заден спойлер и 2х2 изпускателна система. За най-доброто изживяване при шофиране новото M5 Touring разполага с панорамен покрив Sky Lounge.

BMW планира да представи новия продукт на автомобилното изложение Monterey Car Week в Калифорния този месец. Новите автомобили ще бъдат пуснати в продажба към края на годината.

Стартовата цена на модела ще бъде от 121 хиляди долара. Новият продукт ще се сглобява в завода на BMW в Динголфинг.

 

Горещи

Коментирай