Как е възможно? Изгасиха запалил се електромобил Ford Mustang за рекордно малко време ВИДЕО

  • 12.06.2023 8:17 /
  • 2498 /
  • 0
Как е възможно? Изгасиха запалил се електромобил Ford Mustang за рекордно малко време ВИДЕО

В полския град Гданск е регистриран случай на неволно запалване на електрически Ford Mustang . Това е второто подобно събитие в Полша. Предишният път, когато електрическа кола се запали, се случи преди няколко години в Померания. Тогава пламъците обхващат електрическия Mercedes-Benz. Пожарът е потушен едва след 21 часа, пише Факти бг.

Настоящото събитие е интересно, защото беше възможно да се изгаси електромобилът Ford Mustang Mach-E само за няколко часа. Освен това по-голямата част от колата е оцеляла.

Пламъкът дори не е имал време да стигне до кабината. А както знаем болшинството такива случаи завършват с пълно унищожаване или значителни щети по автомобила. Освен това дори изгаснала електрическа кола може да се запали отново. Има регистрирани случаи, когато това се е случило няколко дни след пожара.

Както се вижда на видеозаписа от мястото на събитието, изпод колата, където се намира тяговият акумулатор, излизат пламъци. Пристигналите на място екипи на пожарната са успели за два часа да охладят акумулаторната батерия. За да направят това, те повдигат едната страна на всъдехода и насочват непрекъсната струя вода към батерията. Роля е изиграл и фактът, че пожарникарите са пристигнали на мястото почти веднага след избухването на пожара.

Според съобщенията Ford Mustang Mach-E не е бил потопен във вода, както обикновено се прави, за да се избегне повторно запалване. В момента колата е паркирана и постоянно се следи температурата на автомобилния акумулатор, за да се предотврати повторно запалване. Възможно е Ford-ът дори да успее да се възстанови.

 

КОМЕНТИРАЙ