Как да разберете, че е настъпил моментът да продадете старата си кола

  • 04.12.2018 12:34 /
  • 28018 /
  • 3
Как да разберете, че е настъпил моментът да продадете старата си кола

Много шофьори си блъскат главата по какви признаци да определят момента, когато трябва да продадат старата си кола преди тя да се е разкапала напълно. Ето някои от най-важните:

 Преди да вземете решение да продадете колата си и да купите нова, пресметнете разходите. Почти винаги е по-евтино да се поправи някаква повреда в автомобила, отколкото да се купува друг. Разбира се и повредите са различни.

Но, ако вашият автомобил струва да речем 5 000 лева, а за покупката на по-нов трябва да доплатите 10 000 лева, то в повечето случаи е нецелесъобразно да захвърляте старата кола. Освен ако повредата не е тотална и тя е спряна от движение.  

Друг критерий са експлоатационните разходи и цената на колата. Ако вашите експлоатационни разходи по автомобила са станали прекалено големи, а пазарната му стойност е паднала под средната, тогава действително си струна той да бъде продаден, а парите вложени в покупката на по актуална за вас кола. 

Например, ако харчите за гориво огромни пари, хранейки своя SUV с ненаситен V8  двигател и 4-степенна АСК. Преди 20 години тези разходи са били търпими, но при сегашните цени на горивата изглеждат безумни.

Ето какви са случаите, при които трябва да продавате стария си автомобил без да се помайвате:

1. Автомобилът е в аварийно състояние

2. Ненавиждате тази кола и тя бавно убива душата ви, а вече сте се влюбили в друга кола

3. Когато действително искате това. Нека да сме честни - през по-голямата част от времето просто се опитваме да реализираме това, за което мислим, но не го правим в крайна сметка. 

4. Когато ремонтът на автомобила превишава разумните предели и започва да причинява все повече грижи - загуба на време и финанси. А също така, когато започвате постоянно да се страхувате, че всеки момент в колата нещо може да се повреди. Т.е. когато колата започва да се чупи толкова често, че вече сте готови да платите повече, само и само да имате по-сигурен автомобил. 

5. Така и не сте намерили постоянен майстор, на който може да се доверите като на приятел и за който няма никакви тайни относно състоянието на вашия автомобил.

6. В магазините за авточасти още като ви видят казват: О, това пак вие ли сте?!

7. През последната година сте похарчили за ремонти повече, отколкото щяха да ви бъдат необходими да вземете но-нова кола на лизинг.

8. Започвате да се молите и отправяте заклинания всеки път, когато се каните да стартирате автомобила.

9. Боите се да пътувате твърде далеч от дома, заради възможна повреда на колата.

10. Ако някои иска да купи вашата кола на цена по-висока от пазарната, не изпускайте тази възможност. Тя е равносилна на печалба от лотарията./auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • roland
    04.12.2018 21:26
    Кой кретен написа тази простотия, заслужава да му се поклоня.
  • LOL
    05.12.2018 17:38
    ХАХАХА, е няма по-проста медия от вашата! Признавам!
  • Vazbudeno_hui4e
    11.12.2018 23:40
    Ама това пак Вие ли сте?? Ми аз съм, бе секси авторки близари! Пак идвам да ви чукам!