Jaguar направи най-красивата електрическа кола в света СНИМКИ

  • 27.07.2019 9:20 /
  • 15105 /
  • 0
Jaguar направи най-красивата електрическа кола в света СНИМКИ

Jaguar Land Rover Classic, подразделение на британския автомобилен производител за работа с ретро модели, разработи електромобила Jaguar E-type Zero, базиран на класически модел от 1968 година. Това е може би най-красивият електромобил в света.

Jaguar E-type Zero е оборудван с електромотор с мощност от 300 к.с. и литиево-йонна батерия от 40 kW / h. За пълно зареждане на батерията са необходими от от 6 до 7 часа, в зависимост от зарядното устройство. След зареждането могат да бъдат изминати 270 км. Разбира се, това не е много. Сега има електрически автомобили с го-голям резерв за пробег. Въпреки това, трябва да имате предвид, че разглеждаме една  класическа спортна машина. До 100 км / ч Jaguar E-type Zero ускорява само за 5,5 секунди.

Тест-драйв: Новите модели на Land Rover и Jaguar цепят през преспите с голям просвет и двойно задвижване 4х4 (СНИМКИ)

Външно, E-Zero се различава от стандартния E-тип само с LED фаровете. Останалата част от дизайна им е идентична. Но в салона има повече различия. Електрическият автомобил има ново табло за управление и нова мултимедийна система. Вместо скоростния лост - въртящият се селектор.

Jaguar Land Rover със съвременна "мултимедия" за ретро автомобили (СНИМКИ)

Британците твърдят, че могат да превърнат по същия начин в електромобил всеки един от своите класически модели с 6-цилиндрови двигатели. Това е не само E-type, но и XK120, Mk2 и XJ6, които са произведени през 1949-1992.

Самият Енцо Ферари е признал, че Jaguar E-type е най-красивият автомобил, произвеждан някога. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ