Изумителният сериен Nissan за 1 млн. евро бе представен официално ВИДЕО

  • 22.05.2020 10:20 /
  • 4986 /
  • 0
Изумителният сериен Nissan за 1 млн. евро бе представен официално ВИДЕО

Концептът Nissan GT-R50 от Italdesign, посветен на юбилея на двете фирми, беше представен пред обществеността още през юни 2018 г. Тогава японският производител заяви, че автомобилът е създаден изключително като шоукола. Огромен брой заявки на клиенти, обаче, са станали причина за промяна на решението и по-късно от Nissan обявиха, че ще пуснат лимитирана серия от страхотната кола.

Официалната световна премиера на серийната версия на Nissan GT-R50 от Italdesign беше насрочена за отмененото автомобилно изложение в Женева. Финансовите сътресения и кризата поради коронавируса сякаш накараха Nissan да забрави за този проект, но производителят удържа на думата си и показа първия от 50-те планирани за пускане автомобили.

Припомняме, че специалистите от италианската компания Italdesign са работили върху външния и вътрешния дизайн на Nissan GT-R, а инженерите от Nismo са се погрижили за техническата страна на изумителния спортен автомобил.

Суперколата Nissan GT-R50 бе превърната в истински шедьовър (СНИМКИ/ВИДЕО)

Италианците са разработили за автомобила, създаден на базата на съвременното GT-R купе, уникален корпус със златисти елементи, нов капак с други въздухоуловители, понижена линия на покрива и по-тесен заден прозорец.

В допълнение, суперколата е получила напълно различна оптика, както и опционалното масивно задно крило. Във вътрешния дизайн са използвани карбон, естествена кожа и алкантар.

Вижте най-невероятния тунинг на Nissan GT-R за всички времена (СНИМКИ)

Удивителният автомобил е оборудван с модернизиран 3.8-литров V6 двигател с две турбини, развиващ мощност от 720 к. с. и 780 Nm въртящ момент - 120 к.с. и 87 Nm повече от мощността на обичайния двигател на GT-R. Моторът работи с усъвършенствана шестстепенна роботизирана скоростна кутия с двоен съединител.

В двигателя са използвани по-големи турбокомпресори, подсилен колянов вал, както и модернизирани маслени дюзи. В допълнение е подобрена инжекционната, както и всмукателната и изпускателната системи.

Цените за Nissan GT-R50 от ItalDesign започват от 990 хиляди евро, което е почти пет пъти по-скъпо от обичайния Nissan GT-R Nismo. Първите купувачи ще получат автомобилите си в края на 2020 г. или в началото на 2021 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ