Изобретиха невидимо табло с прибори за колата - хем го има, хем го няма СНИМКА

  • 10.11.2021 9:23 /
  • 9468 /
  • 0
Изобретиха невидимо табло с прибори за колата - хем го има, хем го няма СНИМКА

Според сегашните течения в модата, дизайнерите и клиентите искат салонът на автомобила, приборните панели и централните конзоли да изглеждат строги и лаконични, без копчета, превключватели и всякакви останали ръчки. 

"Чисто и красиво", но при това всичките функции да бъдат достъпни по всяко време, например, когато пръстът се приближава към потребителския интерфейс или когато потребителят дава на системата съответната гласова команда. 

В рамките на TechShow компанията Continental показа как това може да се случи с помощта на панела ShyTech в технологията TFT.

 Повърхността на панела е проектирана по такъв начин, че външно тя имитира дърво, карбон или повърхност, покрита с кожа - може да се избират различни варианти. Но повърхността може да се активира чрез допир с пръст или чрез гласова команда. 

Информацията става видима благодарение на специална оптична система. 

Изображението с висока резолюция се появява сякаш става дума за вълшебство. 

Широкият ъгъл на обзора също впечатлява, както и безопасността при удар, липсата на отблясъци при падането на светлината под ъгъл. 

Допълнителните дисплеи ShyTech са подходящи за автоматизирани или автономни транспортни средства и лесно се мащабират, независимо от това, дали те са разположен в центъра или са опънати по целия преден панел. 

Те не само изглеждат ефектно, когато се включват, но и повишават удобството на използване и безопасност по време на шофиране, защото блокират потенциалните отвличащи вниманието фактори - необходимата информация се появява само тогава, когато е нужно. 

 

КОМЕНТИРАЙ