Изненада: Opel е бил разработил второ поколение на Calibra, ето как изгледа СНИМКИ

  • 03.05.2022 8:36 /
  • 131662 /
  • 3
Изненада: Opel е бил разработил второ поколение на Calibra, ето как изгледа СНИМКИ

В началото на 90-те години на миналия век, Opel разработва спортно купе с изключителен дизайн, което бързо се превръща в любим модел на мнозина, дори и до днес, пише Факти бг.

Първото поколение на модела остава в производство 8 години, преди германската марка да се откаже от него през 1997 година. В периода от 1997 година до 2000 година, когато на пазара се появява Opel Astra Coupe, марката няма представител в този популярен за времето си сегмент и за това има интересна причина.

Знаехте ли, че Opel всъщност прави второ поколение на Calibra? - 2

Макар много хора да не подозират, Opel всъщност прави второ поколение Calibra, което за съжаление на много от феновете не вижда бял свят.

Направени са няколко прототипа, един от които е изложен в музей на марката, които показват как е трябвало да изглежда наследника на спортното купе.

Колата е базирана на Opel Vectra, като използва основните ѝ компоненти, но преработени за по-спортно поведение.

Интересното е, че прототипите дори не са показни по онова време, като се смята, че причините за това са различни.

Според някои, шефовете на марката не са били доволни от крайния резултат и не са искали да дават празни надежди на феновете, докато други смятат, че инженерите на марката не са били доволни от свършеното.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Лауда
    03.05.2022 8:52
    Но не обясняват,защо успешен модел беше спрян,нали.И други марки имат такива решения.Спират успешен модел за да пуснат поредната таратайка.Калибра и днес е харесвана.Както и Мерцедес 190.Пуснаха 180 който е пълен боклук.Да се чуди човек.
  • Пенчо
    04.05.2022 19:50
    Добре,че не е видяла бял свят,то старото купе е сто пъти по-красиво.
  • Ганчо
    06.05.2022 18:00
    Умни са германците-как да пуснат такова шайзе!