Изненада: Май Volkswagen ще се върне в Русия

  • 06.04.2022 8:56 /
  • 12463 /
  • 2
Изненада: Май Volkswagen ще се върне в Русия

Заводите на Volkswagen Group Rus в Калуга и Нижни Новгород може да възобновят работата си през юни-юли 2022 година., съобщава "Ведомости", позовавайки се на източници, запознати с плановете на компанията, пише Факти бг.

Ще припомним, че производството беше спряно на 3 март заради войната в Украйна и проблемите с доставката на компоненти. На служителите на Volkswagen Group Rus беше съобщено само за прекъсване до 12 май, но то най-вероятно ще продължи до юли.

Причините, които се изтъкват са поради факта, че доставката на някои компоненти е спряна на границата с Полша. Заплатите на служителите ще се изплащат в пълен размер до средата на април.

Тъй като транзитът през украинска територия е невъзможен, а и Полша не пропуска товарите, се разглежда въпросът за доставка на компоненти до Истанбул и оттам през Грузия до Русия.

Според източник на изданието, ръководството на компанията се надява този въпрос да бъде разрешен до средата на май. Освен това засега компанията поддържа планове за откриване на трета смяна в завода в Калуга през 2023 година.

Volkswagen в Русия все още не е съкратил производствения си план за 2022 година. Планира се производството на Skoda Kodiaq да бъде преместено от Нижни Новгород в Калуга. 

Продукцията на германците в Русия включва няколко ключови модела. Volkswagen сглобява автомобили в Калуга (Volkswagen Polo, Skoda Rapid и Volkswagen Tiguan) и в Нижни Новгород (Skoda Octavia, Karoq и Kodiaq, както и Volkswagen Taos).

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Мдааааа
    06.04.2022 19:46
    Отново си пролича алчността на VAG ........точно затова никога няма да си купя нещо на VAG ......FUCK VAG.....
  • 99624
    07.04.2022 6:12
    Ти смотльо си карай японския кенеф и не умувай. Войната е война, а бизнеса бизнес. В знак на протест можеш даже да ходиш пеш.