Изненада: "Ауди" обмисля смяна на емблемата си?

  • 15.10.2018 17:42 /
  • 3553 /
  • 0
Изненада: "Ауди" обмисля смяна на емблемата си?

Производителят на автомобили "Ауди" (Audi) планира да промени легендарната си емблема с четири преплетени кръга, съобщи изданието QuttroWorld. Компанията е подала скици за нови лога в патентните служби на Германия и САЩ. Два са вариантите за ново лого, като и двата запазват силуета на старата емблема.

 

Сегашната емблема е от 1934 година, когато четири компании - Audi, DKW, Horch и Wanderer – се обединяват в Audiwerke GmbH. Първоначално емблемата с четири кръга се ползвала само за спортните автомобили, а за серийното производство всяка от четирите компании използвала собствените си брандове, които са едни от най-старите в Европа. През 1949 сегашната емблема е изчистена от допълнителните елементи (имената на четирите компании, вписани в кръговете) и е добила популярния си и до днес вид – четирите кръга и надписа "Auto Union".

След присъдиняването на NSU Motorenwerke към концерна през 1969 емблемата с кръговете временно отпада и вместо нея компанията представя продукцията си само с "Audi NSU". Кръговете се връщат през 1985 г. и с някои незначителни изменения се ползват и досега. Засега от "Ауди“ не са коментирали официално.

КОМЕНТИРАЙ