Изложиха автомобилите на Нучо Бертоне в музей ВИДЕО

  • 16.08.2021 8:45 /
  • 2538 /
  • 1
Изложиха автомобилите на Нучо Бертоне в музей ВИДЕО

На 12 август 2021 година в Музея на Гаража за специално предназначение на Федералната служба за охрана на Русия бе открита изложбата "100 години италиански стил. Автомобилите на Нучо Бертоне". 

Там можеше да бъде видяна колекция от автомобили от 1950-та 2021 година, произведени в ателието Bertone - законодателят на итаалианския автомобилен стил през 20-и век. 

Lamborghini Espada

Изложените модели са истински произведения на изкуството. Стилът на работа на Bertone е търсене на идеалното съчетание от уникални идеи и най-новите технологии. 

Alfa Romeo, Ferrari, Lancia, Lamborghini, Maserati отдавна са станали синоними на безупречен вкус по целия свят. 

Alfa Romeo Giulietta Sprint 1954 года

Е експозицията са представени експонати от Националния автомобилен музей в Торино, музеят Bonfanti-Vimar и други частни колекции.

Сред ключовите образци на стила Bertone са Alfa Romeo Giulietta Sprint от 1954 година, създадена от Марио Боано и Франко Скалоне.

Представен е и така наричаният Mascherone -дървен макет на този автомобил. Той помага да се разбере как се е създавал и въплъщавал в метал дизайнът на каросерията. 

Този ценен експонат е бил предаден лично от Нучо Бертоне на Националния музей на автомобилите в Торино. 

Концепт-кар Nuccio

Невероятно плодотворен се оказва съюзът на Bertone с Lamborghini.

Автомобилите, плод на тяхната съвместна работа, са легенди в областта на дизайна и инженеринга. Посетителите ще имат възможност и да видят Lamborghini Espada, създадена от Гандини през 1968 година.

Изложението се завършва от концептуалната кола Nuccio, създадена по случай на столетието на ателието Bertone.

Автомобилът на дизайнера Майк Робинсон е вплел в себе си цялата история на ателието, но при това погледът му е насочен директно към бъдещето. 

Концепт-кар Nuccio

Също могат да бъдат видени редица рисунки и снимки, предоставени от Държавния архив на Италия и историческия архив на Bertone.

 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • FireBG
    16.08.2021 10:57
    пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/