Изкуственият интелект вече подобрява дизайна на автомобилите на този автомобилен гигант

  • 27.06.2023 8:44 /
  • 3031 /
  • 1
Изкуственият интелект вече подобрява дизайна на автомобилите на този автомобилен гигант

Базираният в Калифорния изследователски институт на Toyota провежда експерименти, използвайки генеративни системи за изкуствен интелект, за да оптимизира дизайна на автомобила на ранен етап. Тази нова посока позволява на инженерите на Toyota да създават концепции за дизайн на превозни средства въз основа на технически ограничения и предварително определени изисквания.

Системата за генеративен изкуствен интелект използва текстови заявки, съдържащи общите контури и оформление на бъдещи автомобили, за да предложи няколко варианта за дизайн. Тези опции вземат предвид фактори като коефициент на съпротивление, дължина на междуосието и височина на каросерията, което ви позволява да създадете оптимални решения в началото на процеса на проектиране.

Използвайки първоначалната скица, създадена от дизайнера, системата с изкуствен интелект търси различни варианти на дизайна, които отговарят на ключови параметри и изисквания.

Компютърът предлага няколко опции за силует, като запазва стилистичната цялост на изображението, които варират в зависимост от аеродинамичната оптимизация.

Като се има предвид, че аеродинамиката е от голямо значение за електрическите превозни средства по отношение на ефективността, подобни инструменти стават особено актуални в близко бъдеще.

Този подход намалява времето за разработка на нови модели и значително ускорява процеса на намиране на окончателния дизайн.

Toyota Motor вярва, че използването на изкуствен интелект в дизайна на превозните средства отваря нови хоризонти за инженерни дейности.

Благодарение на системите за генеративен изкуствен интелект е възможно бързо да се създават уникални и функционални автомобили, които съчетават естетическа привлекателност и техническа ефективност.

Опитът на Toyota Research Institute ще допринесе значително за развитието на използването на изкуствен интелект в областта на инженерството.

Бъдете сигурни, че в бъдеще ще видим още повече автомобили, създадени с помощта на генеративен изкуствен интелект, и те ще изпълнят мечтите ни за съвършенство в дизайна и технологиите .

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • а така
    27.06.2023 17:03
    да му мислят механичните инженерчета