Избраха финалистите за "Кола на годината" в България

  • 13.03.2024 8:13 /
  • 5364 /
  • 0
Избраха финалистите за "Кола на годината" в България

След като вече ви показахме всички претенденти за най-авторитетния автомобилен приз у нас за годината, сега дойде ред и на финалистите. Журито на Прес Авто Клуб България избра финалните петици във всяка категория, пише Факти бг.

Именно тези автомобили ще се състезават във финалния кръг за престижните награди в конкурса “Кола на годината″ - най-голямото автомобилно събитие в България. За поредна година българските автомобилни журналисти, членове на „Прес Авто Клуб България” ще изберат Колата на годината у нас.

Надпреварата ще излъчи един победител, който ще вземе голямата награда Автомобил на годината, като има и две подкатегории - за електромобил и за премиум автомобил.

Кандидатите се оценяват по няколко групи от критерии, всеки от които има различна тежест във формирането на крайната оценка - дизайн (външен и вътрешен), задвижване (двигатели, трансмисии), функционалност, удобство, пътно поведение и динамика, безопасност и цена/предлагане.

В конкурса участват всички автомобили, появили се на нашия пазар през изминалата 2023 година, като до финалния кръг достигнаха по пет автомобила от всяка категория. Предстои финален тест и гласуване за победителите. А те ще станат ясни късно вечерта на 20 март. Ето ги и финалистите.

Кола на годината

 

BMW Серия 5

Peugeot 3008

Skoda Superb

VW Amarok

Volvo EX30

Електромобил

BMW i5
Hyundai Ioniq 6
Peugeot e3008
VW ID.7
Volvo EX30

Премиум автомобил

BMW XM
BMW Серия 5
Mercedes E-Class
VW Touareg
Volvo EX30

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ