Избраха автомобилните марки с най-предани собственици

  • 02.10.2022 9:50 /
  • 10396 /
  • 1
Избраха автомобилните марки с най-предани собственици

Американската аналитична компания J.D. Power публикува резултатите от изследване, целящо да определи нивото на лоялност на собствениците на автомобили от световни марки. Класацията се основава на данни за покупките на нови автомобили при продажба на стари в пет пазарни сегмента.

В две от тях, свързани с кросоувърите и леките автомобили, лидер е Toyota. Изборът в полза на автомобил от същата марка е направен от 58,7% от собствениците на Toyota.

Но най-високият процент на лоялност е регистриран в сегмента на пикапите. Става въпрос за клиентите на Ford. Собствениците на пикапи от тази марка сменят с модел от същата марка в 63,8% от случаите.

В категорията на луксозните кросоувъри лидери са BMW и Lexus. 58,6 клиенти на марката решават да си купят отново баварски кросоувър, а верни на Lexus остават 56,4% от собствениците.

В премиум сегмента собствениците на Porsche не променят предпочитанията си. 57,4 % от тези, които са купили Porsche поне веднъж, остават лоялни към марката. На второ място е южнокорейската марка Genesis. 54,3 % от клиентите избират отново да купят автомобил с това лого. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Пижо
    03.10.2022 0:40
    Дайте да видим в Европа, кои са, не в Америка.