Италия с нов ултралуксозен спортен електромобил, ще убие ли Ферари и Ламборгини ВИДЕО

  • 21.11.2022 7:36 /
  • 2051 /
  • 0
Италия с нов ултралуксозен спортен електромобил, ще убие ли Ферари и Ламборгини ВИДЕО

Новата ултра премиум електрическа автомобилна марка Aehra разкри изображения на първия си модел - тип SUV, проектиран от екип, ръководен от главния дизайнер Филипо Перини. Той бе представен преди няколко дни на световните медии в Милано, градът, където е централата на компанията, пише money.bg.

AЕHRA SUV е вдъхновен от концепцията за елегантен футуризъм. Отличаващ се с удължено 3-метрово междуосие, дизайнът на SUV се характеризира с радикално ниска предна част и изключително къси предни и задни надвеси, плюс отличителни детайли като огледала, вдъхновени от състезателни мотоциклети и подобни на надкрилия врати.

Цялостният външен вид е насочен към изпъкване сред другите автомобили на пазара днес. SUV ще бъде последван от втори модел AEHRA - седан, който ще бъде представен през февруари 2023 г., като първите доставки на двата модела се очакват през 2025 г.

Източник: Aehra

Това е първият модел на италианския стартъп, който иска да стъпи на пазара през 2025 г. с кола от въглеродни влакна и врати с размах на крилата. AЕHRA SUV е дълъг 5,10 метра, широк 2,00 метра, висок 1,64 метра, с междуосие 3,00 метра. Декларираното тегло е по-малко от 2000 кг, а колелата са много големи, с гуми 285/35 на 24" джанти, със завиване на задните колела.

По отношение на техническите данни и производителност, засега Aehra претендира за мощност между 748 HP и 816 к.с. (т.е. между 550 и 600 kW), за максимална скорост от 265 км / ч. Въпреки че говорим за пробег, който надхвърля 800 км, се очаква през 2025 г. технологията на батерията да направи възможно постигането на тези резултати с същият размер на клетките, тъй като енергийната плътност ще бъде по-висока от тази на сегашните електрически автомобили.

Пазарното позициониране е сравнимо с това на Tesla Model X по отношение на цените, които ще бъдат между 160 000 евро и 180 000 евро, но с характеристики на суперавтомобил по отношение на конструктивните решения. Производство и монтаж са предвидени в Италия, като вече са установени контакти с доставчиците на компонентите, които ще формират производствената верига.

 

КОМЕНТИРАЙ