Интересни факти за емблемата на Bugatti, които малцина знаят СНИМКИ

  • 12.11.2020 8:06 /
  • 5954 /
  • 0
Интересни факти за емблемата на Bugatti, които малцина знаят СНИМКИ

Марката Bugatti е добре известна със своите разкошни автомобили, които не правят никакъв компромис с цената. 

Френският производител на автомобили достойно отговаря на изискванията на своите почитатели, отделяйки внимание на всеки детайл. 

Днес основният обект на внимание в моделната гама на фирмата е Chiron Pur Sport 2021 - суперкола, която също демонстрира съчетанието между комфорта, превъзходната динамика и естетическите ценности. 

Символ на оригиналния запомнящ се дизайн също е и емблемата на Bugatti Macaron, с която са свързани доста любопитни факти.

Материалът за изготвяне на емблемата е цял елемент, направен от сребро с проба 970.

Теглото му е 150 грама, без да се смята гланцовото покритие с 3Д-ефекта. Това може да изглежда странно, защото за съвременните супер коли оптимизацията в теглото е за сметка на изключването на незадължителните детайли - най-важно е условието за поддържане на високи характеристики на динамиката. В Bugatti обаче не искат да жертват своя стил. 

Форма и цвят 

Идеята за емблемата с овална форма и бял надпис на червен фон се ражда в главата на основателя на компанията Еторе Бугати. 

Табелката за първи път е закрепена за решетката на радиатора на Type 13, първият официален модел на Бугати. 

Освен това самото име на табелката съдържа инициалите EB - съответно Еторе Бугати.

По краищата на табелката са поставени 60 перли, които символизират връзката с дълговечността и надеждността на колата. 

Безусловно, и самите цветове имат значение. Белият е символ на благородство и елегантност, червеният - на сила и страст, а черният - на смелостта и превъзходството. 

Технологията на изготвяне

Трудно е да се повярва, но емблемата на Bugatti Macaron изисква за своето изготвяне участието на 20 професионалисти. 

При това изготвянето на една табелка отнема над 10 часа, което се подразбира от специалния процес по покриване с емайл. 

За сравнение на съвременните конвейери за толкова време може да се сглоби цял автомобил. 

Въпросното производство в момента е поверено на отделно предприятие - Poellath в Бавария.

Компанията вече над 15 години произвежда ексклузивните табелки чрез ръчна изработка. Марката Poellath съществува от 1778 година и днес е добре позната из целия свят със своите технологии за щамповане. 

Още по-учудващо е това, как всяка табелка е уникална сама по себе си. Порите по повърхността, останали в резултат на полагането на емайл, придават индивидуалност на всяка една бройка на Bugatti Macaron.

В крайния етап на изготвяне не се минава и без довършителни работи по обработка на повърхността с цел запазване дълговечността на детайла. 

Важно условие за създаване на емблемите на Bugatti е гарантирането на дълговечността не само на металната основа, но и на цветовете на повърхността. 

Компанията Bugatti е известна не само с внимателния подход към производството на автомобили с ненадминато ниво на разкош. Тя постига огромни успехи и в техническата част, за което говорят и рекордите за скорост на нейните коли. 

Към момента подобрената версия на хиперколата Bugatti Chiron е най-бързата в сегмента серийни автомобили. 

КОМЕНТИРАЙ