Интересен факт: Купуват нови зомби автомобили през 2024 г. СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/interesen-fakt-kupuvat-novi-zombi-avtomobili-prez-2024-g-snimki Auto.blitz.bg
Интересен факт: Купуват нови зомби автомобили през 2024 г. СНИМКИ

Често търговците на автомобили продават коли от предишни години на производство, които стоят в складове. Обикновено тези машини са на 1-2 години, но понякога се продават и по-стари модели, които отдавна не се произвеждат, пише Automotive News Europe. Наричат ги ​​зомби автомобили.

Експертите са събрали данни за продажбите на нови автомобили в Европа за първата половина на 2024 г. и са открили интересни факти. През този период модели от 2000-те и дори от 90-те години са били закупени нови.

Rolls-Royce Corniche

Очевидно тези коли са събирали прах в складовете от години, а сега са купени в колекции като класика и капсула на времето. Абсолютен рекордьор е Rolls-Royce Corniche, който не се произвежда от 1995 г.

Jaguar XJS

Освен това са продадени два Jaguar XJS (спряни от производство през 1996 г.), по един Honda Prelude (2001 г.), BMW Z3 (2002 г.) и Z8 (2003 г.). Собственици са си намерили и три Fiat Barchetta наведнъж, въпреки че моделът не се произвежда от 2005 г.

Пуснаха за продажба интересната кола на Никълъс Кейдж СНИМКИ

BMW Z8

Сред автомобилните зомбита има както скъпи спортни модели като Ferrari F430 и 550, Aston Martin DB7, Mercedes SLK или Nissan 350Z, така и сравнително евтини автомобили - Alfa Romeo 147, Fiat Multipla, Ford Ka и Volvo V50. За съжаление няма информация за собствениците на тези автомобили, тъй като това са лични данни.

Fiat Multipla

 

 

 

 

Горещи

Коментирай