Infiniti подготви невероятно брутален модел

  • 29.09.2018 9:20 /
  • 4881 /
  • 0
Infiniti подготви невероятно брутален модел

През следващата седмица, по време на автомобилното изложение в Париж ще бъде премиерата на новия концепт на Infiniti. Става дума за Infiniti Project Black S, който получи хибридни технологии от Формула 1.

Project Black S Prototype е построен, подобно на прототипа от 2007 г., на базата на луксозното купе Infiniti Q60 Red Sport 400. Но има изцяло нова трансмисия. Тези два концепта са създадени с помощта на екипа на Renault от световния шампионат Формула-1. 

Новият Project Black S е оборудван с 3.0-литров V6 турбодвигател, работещ заедно с система за оползотворяване на енергията. Мощността на тази хибридна машина достига 563 к.с. В концепта от 2017 мощността е по-малка - 500 конски сили. До 100 км / ч новият концепт ускорява за 4 секунди.

От Infiniti казват, че концептът Project Black S показва в каква посока ще бъдат създадени новите им високоефективни електрически автомобили. Освен това, ще бъде взет предвид опита на цялото обединение Renault-Nissan-Mitsubishi (припомняме, че Infiniti е луксозна марка на Nissan). Infiniti планира да произвежда електрически автомобили след три години.

Официалната премиера на новия Project Black S Prototype ще се състои след няколко дни на автомобилното изложение в Париж. След това Infiniti обещава да предостави повече информация за автомобила. /auto.blitz.bg

 

КОМЕНТИРАЙ