Имате ли тази диагноза, забравете да сядате зад волана

https://auto.blitz.bg/novini/imate-li-tazi-diagnoza-zabravete-da-syadate-zad-volana Auto.blitz.bg
Имате ли тази диагноза, забравете да сядате зад волана

Шофирането с депресия е опасно поради бавна реакция. Депресията не е просто лошо настроение. Това е сериозно психично разстройство, което може да повлияе отрицателно на всички области от живота на човек, включително способността му да шофира безопасно.

Депресията забавя времето за реакция, което може да доведе до фатални грешки на пътя.

Водач, изпитващ апатия и дефицит на внимание, не е в състояние да оцени адекватно пътната ситуация, което увеличава риска от злополука.

При тежки случаи на депресия човек може да изпита суицидни мисли, което представлява огромна опасност както за него, така и за другите участници в движението.

Много антидепресанти и психотропни лекарства могат да причинят сънливост, замаяност и намалена концентрация, което също прави шофирането опасно.

Ако изпитвате симптоми на депресия, важно е да посетите терапевт или психолог възможно най-скоро.

По време на острата фаза на депресия е строго забранено шофирането. След като състоянието се стабилизира, трябва да обсъдите с Вашия лекар възможността за по-нататъшно шофиране.

Ако шофирането представлява риск, може да си струва да обмислите алтернативни възможности за пътуване, като обществен транспорт или таксита.

Горещи

Коментирай