Илон Мъск показа нова впечатляваща версия на пикапа Cybertruck ВИДЕО

  • 09.04.2022 11:50 /
  • 1717 /
  • 1
Илон Мъск показа нова впечатляваща версия на пикапа Cybertruck ВИДЕО

Компанията Tesla представи нова версия на електрическия пикап Cybertruck, който ще бъде пуснат в серийно производство през 2023 г. Автомобилът беше представен по време на специално събитие Cyber Rodeo в новия завод Giga Texas в щата Тексас.

Основната тема на събитието беше представянето на модела и речта на ръководителя на американската компания Илон Мъск.

Според информацията на InsideEVs, новият автомобил се различава от представените по-рано прототипи с традиционните си странични огледала, чистачките, както и модифицираните фарове с допълнителни елементи в долната част на каросерията.

Освен всичко това, в каросерията на пикапа са вградени специални камери, които разпознават собственика, след което електрониката автоматично отваря вратите при приближаването му.

Първата версия на Tesla Cybertruck беше представена през ноември 2019 г., а производството бе планирано да започне до края на 2021 г.

Tesla и Илон Мъск изумиха целия свят с новия пикап Cybertruck! ВИДЕО

Впоследствие Мъск отложи премиерата на пикапа за началото на 2022 г., а през септември стана ясно, че стартът на производството му ще бъде отложен с поне още една година, като ще започне най-рано през 2023 г.

Електрическият автомобил ще се предлага в три основни модификации: с един, два или три задвижващи агрегата.

Версията на модела с един двигател ще може да ускорява до "стотица" за 6,5 секунди, докато тази с три двигателя Tri Motor ще вдига 100 км/ч за 2,9 секунди. В зависимост от модела пробегът на автомобила е от 400 до 800 км. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • цсг хтс
    09.04.2022 18:30
    Както вървят нещата скоро време няма да има какво да показва като му секнат суровините а произведеното няма да има и кой да го купи заради задаващата се катастрофа в ЕС и САЩ