И Bugatti пуска джип, разглеждат се различни варианти за каросерията

  • 12.09.2018 8:06 /
  • 3416 /
  • 0
И Bugatti пуска джип, разглеждат се различни варианти за каросерията

В моделната гама на Bugatti може да се появи модел, който силно ще се отличава от Chiron и ориентирания към пистата Divo. Според шефа на марката Стефан Винкелман компанията в момента е готова за такава стъпка. С огромна вероятност, става дума не за седан, а за джип.  

В интервю за изданието Car Advice Винкелман каза, че за построяването на новия автомобил ще са необходими допълнителни инвестиции. Най-сложното в момента е да се намерят тези средства, защото групата на Volkswagen активно влага пари в разработването на електромобили и безпилотни технологии. 

Семейството на Chiron също може да се разшири. Освен версията Sport, ще се появи и вариантът Superleggera, пистовият Super Sport и роудстърът Aperta. Едновременно с това може да нарасне мощността на 8.0 W16, който ще бъде последният агрегат от този вид.

Ръководството на Bugatti разглежда няколко варианта за каросерии с оглед на регионалното търсене, промяна на предпочитанията и ценообразуването. И макар Винкелман да признава, че много клиенти на марката искат да видят голям седан в духа на Royale от 1927 година, пускането в продажба на джип изглежда доста по-смислено от финансова гледна точка.  

Bugatti Type 41 Royale е един от най-големите и разкошни автомобили, които са били наричани "връх на инженерната мисъл" на 20 век. Дължината на колесната база на  Royale е 4300 милиметра, дължината на капака, под който има двигател с обем от 12.7 литра и мощност от 300 конски сили, е 1650 милиметра. Били са произведени седем екземпляра Type 41: шест са се запазили до наши дни. 

По-рано в мрежата се появиха скици на седана на Bugatti, който бе забелязан на паркинг пред дизайнерския център във Волфсбург. Миналата година възможността за появата на такъв автомобил в гамата на френския производител потвърди и тогавашният президент на компанията Волфганг Дюрхаймер.  

КОМЕНТИРАЙ