Hyundai представи най-евтиният електрически автомобил на марката

https://auto.blitz.bg/novini/hyundai-predstavi-nai-evtiniyat-elektriceski-avtomobil-na-markata Auto.blitz.bg
Hyundai представи най-евтиният електрически автомобил на марката

Hyundai публикува тийзъри на най-евтиния електрически автомобил Inster. По предварителни данни новата кола на ток ще струва под 20 хиляди евро.

Под това име на световните пазари ще се продава новият Hyundai Inster, а в Корея моделът ще се казва Casper Electric.

Casper е най-малкият крос-люк на марката, той е аналог на Kia Picanto: дължината му е 3595 мм с междуосие 2400 мм.

От тийзърите следва, че Inster е получил различни графики за дневни светлини и „пикселни“ светлини, като електрическия Hyundai Ioniq.

За техническото оборудване все още не се знае нищо, освен че в трансмисията ще бъдат използвани компоненти на BorgWarner.

"INSTER ще постави нови стандарти по отношение на пробега, технологиягта и функциите за безопасност, предефинирайки какво могат да очакват купувачите от автомобил в този клас", анонсират от Hyundai.

Субкомпактният електромобил на Hyundai, който е разработен на базата на лансираният през 2021 година модел от А сегмента CASPER, ще бъде представен през света по време на Busan International Mobility Show в края на юни, се очаква да предложи свободен пробег от до 355 километра.

Въпреки че разпространените изображения на INSTER са доста затъмнени, впечатление в конструкцията на електромобила правят интересният ръбат наподобяващ SUV моделите дизайн, както и характерните за марката пикселни задни светлини.

 

Горещи

Коментирай