Hongqi LS7 е създаден само за китайските чиновници и е въплъщение на ултралукс СНИМКИ

  • 26.04.2022 8:18 /
  • 5943 /
  • 0
Hongqi LS7 е създаден само за китайските чиновници и е въплъщение на ултралукс СНИМКИ

За първи път Hongqi LS7 не показан в рамките на автомобилното изложение в Шанхай през 2019 година. След това марката постепенно започна да разкрива информация за серийния модел: бе установено, че дължината на джипа е 5,69 метра при колесна база от 3,3 метра, тоест той ще се отнася към същия клас, към който се отнасят и американските Lincoln Navigator L, Jeep Grand Wagoneer L и Cadillac Escalade ESV.

Що се отнася до преките конкуренти, то те ще са Rolls-Royce Cullinan и Bentley Bentayga.

LS7 има независимо окачване отпред с два носача и мост отзад. Още в базовото оборудване на всъдехода са включени 22-инчови джанти и пневматично окачване, а също и салон с пет места, като задната седалка ще е истински диван. 

Топ версиите ще бъдат оборудвани с разделени кресла отзад с електроуправление, подгрев, вентилация и повижна поставка з краката. 

Като опция ще е достъпно боядисване в два цвята на каросерията по тертипа на Mercedes-Maybach.

При изработката на салона са били използвани естествено дърво и кожа, а за допълнителни пари дръжките на вратите и централната конзола може да бъдат позлатени. За пътниците на втория са предвидени екран на мултимедийната система и минихладилник.  

Колата ще се движи от бензинов турбиниран двигател V8, който ще развива 360 конски или. Двигателят ще работи в комбинация с осемстепенен автомат ZF. Колата ще има и пълно задвижване на коеллата.

От 0 до 100 колата ще ускорява за 9.1 секунди. Максималната скорост е ограничена на 200 километра в час. Разходът на гориво е заявен на 16.4 литра за 100 километра. Впоследствие се очаква и появата на по-икономична версия с хибридна модификация. 

Както често се случва в Китай, предварителните поръчки за колата се приемат още преди обявяването на цената ѝ. Първите, успели да си поръчат колата, ще могат да я получат още това лято. 

КОМЕНТИРАЙ