Honda представи мощния компактен кросоувър ZR-V

  • 31.05.2022 9:20 /
  • 8010 /
  • 0
Honda представи мощния компактен кросоувър ZR-V

В края на май в Китай дебютира новият глобален всъдеход GAC Honda Zhizai (ZR-V), който заплашва да стане конкурент на Mazda CX-5. Екстериорът на автомобила е бил показван и по-рано, но интериорът бе представен за първи път. 

Като цяло, този автомобил се позиционира като кросоувър за младежите от новото поколение, тоест за най-младите, които току що са взели книжки. 

Появата на модела още повече ще укрепи и без това силния лагер на всъдеходите на GAC Honda. Габаритите на новата кола са: дължина -  4568 мм, широчина - 1840 мм, височина - 1621 мм, колесна база - 2655 мм. В европейската моделна гама Honda ZR-V ще се разположи между HR-V и CR-V. 

Макар и да се смята, че ZR-V прилича на стил на изцяло новата американска версия на HR-V, разлики между GAC Honda и американската версия на HR-V все  пак има.

Например, сдвоените петспицови джанти и два ауспуха, които изглеждат по-спортно, отколкото скритият ауспух на американския HR-V. 

GAC Honda, която се цели в усвояването на вътрешния пазар, в внесла правилните корекции, които по-съответстват на предпочитанията на младите китайски потребители. 

Информация за двигателите все още няма, но според информация на източници, под капака на колата ще бъде монтиран 1.5-литров 4-цилиндров бензинов двигател с турбина, работещ в комбинация с вариатор. 

Двигателят ще е с мощност от 180 конски сили и въртящ момент от 240 Нм. По този начин ZR-V ще стане един от най-мощните и компактни всъдеходи на китайския пазар. 

В момента GAC Honda само приема поръчки за автомобила, а официалният старт на продажбите се очаква към края на годината. Освен GAC, Honda в Китай си сътрудничи и с Dongfeng. Има информация, че Dongfeng Honda може да пусне аналогична версия на ZR-V с друго име и с някои визуални разлики. 

КОМЕНТИРАЙ