Honda показа новия си най-бюджетен кросоувър, има и богато оборудване СНИМКИ

  • 09.06.2023 10:50 /
  • 24602 /
  • 2
Honda показа новия си най-бюджетен кросоувър, има и богато оборудване СНИМКИ

Honda представи новия кросоувър Elevate. Бюджетният модел ще бъде пуснат в продажба от юли. Това съобщава официалният сайт на японския автомобилен производител.

Новата Honda Elevate ще бъде най-достъпният кросоувър на марката, цената му ще започва от около $14 500. За да се намалят разходите, производството на модела ще бъде установено в Индия. За негови конкуренти са назовани ​​Hyundai Creta, възроденото Suzuki Grand Vitara и новият Citroen C3 Aircross.

Кросоувърът Honda Elevate е по-достъпна алтернатива на HR-V. Новият автомобил е подобен на своя "брат" по дизайн, но изглежда по-брутален - колата има висок преден капак, огромна радиаторна решетка, разширени калници и наклонени диодни фарове. Двата модела са сравними по размер.

Размерите на Honda Elevate 2023 са следните: дължина - 4312 мм, широчина - 1790 мм, височина - 1650 мм, междуосие - 2650 мм.

В салона на бюджетния модел е монтиран голям 10,25-инчов сензорен екран, а срещу доплащане се предлага виртуален приборен панел. Honda Elevate има голям багажник според стандартите на компактните кросоувъри - 458 литра.

Това е новият бюджетен южнокорейски компактен градски кросоувър СНИМКИ

Оборудването на Honda Elevate обещава да бъде доста богато. Топ версиите ще имат панорамен покрив, климатроник, камери за кръгов обзор, безжично зареждане на смартфони, адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране и поддържане на лентата.

Официално: Възраждат автомобилите "Волга" в Русия, ето как е планирано производството

Новата Honda Elevate е изградена върху платформата на седана City и използва неговия 1,5-литров двигател с мощност 121 конски сили. По-късно ще има и хибридна модификация.

За избор се предлагат 5-степенна механична трансмисия и CVT. Задвижването е изключително предно, но кросоувърът Honda Elevate има голям (220 мм) просвет. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • comat
    11.06.2023 6:50
    В тия Хонди като се качиш имаш чувството че се возиш в рейс или камион. Интериорът е груб и недодялан. Същото важи и за екстериора.
  • exmachina
    12.06.2023 14:29
    A ато се качиш във Dacia, усещането е като в каруца.