Honda показа най-бързия Civic Type R досега СНИМКИ

  • 24.07.2022 12:50 /
  • 7776 /
  • 0
Honda показа най-бързия Civic Type R досега СНИМКИ

Компанията Honda представи хотхеча Civic Type R, базиран на единадесетото поколение на модела. Автомобилът има по-мощен двигател, който обаче продължава да работи с механична скоростна кутия.

Honda нарича новия Civic Type R  "най-мощния Type R в историята", както и "най-бързият и най-мощен автомобил на Honda, предлаган някога в САЩ".

За съжаление, производителят все още не публикува точни данни, така че все още не е ясно каква точно мощност са успели да изкарат инженерите на Honda от 2,0-литровия турбодвигател на новия Type R.

Предшественикът ускорява до "стотица" за 4,9 секунди. Настоящият Type R вече постави нов рекорд за автомобили с предно предаване на пистата Сузука в Япония. Следва Нюрбургринг.

Вижте как новата Honda Civic Type R постави рекорд на писта във Формула 1 ВИДЕО

Ако собствениците на новия Civic Type R решат и те да покарат на пистата, то те ще могат да следят напредъка си с помощта на регистратора на данни Honda LogR, който е оборудван с цифров хронометър и показва информация за поведението на автомобила в реално време. Водачът има и опция за споделяне на видеоклипове от шофирането без да става от мястото си.

В интериора от стария автомобил е останал само полираният метален лост на скоростната кутия, всичко останало е ново. Хоризонталният дизайн на арматурното табло и мултимедийната система с 10,2-инчов сензорен екран придават на Type R 2023 подчертано премиум излъчване.

Картината се допълва от лаконичния кожен волан и цифровото приборно табло с два циферблата - скоростомер и тахометър. В режим R+ централното място на таблото има хоризонтално ориентираният тахометър.

Рядка Honda без пробег бе продадена за рекордна сума СНИМКИ

Новият Civic Type R заменя гумите Continental SportContact 6s с по-широките Michelin Pilot Sport 4S, чийто диаметър е намален от 20 на 19 инча и са по-леки.

Сред другите акценти са завръщането на тройната изпускателна тръба и появата на нов спойлер, вдъхновен от моторните спортове.

Продажбите на новия модел ще започнат през есента. Точните данни за мощността и динамиката трябва да бъдат съобщени скоро. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ