Готови за полет: Състезателна  Lada Vesta стана такси ВИДЕО

  • 29.06.2020 8:09 /
  • 992 /
  • 0
Готови за полет: Състезателна  Lada Vesta стана такси ВИДЕО

АВТОВАЗ и отборът LADA Sport ROSNEFT, участващ в шампионата по кръгови сътезания РСКГ, разпространи клип, в който пилотът Кирил Ладигин работи като шофьор на такси в Толиати. 

Само, че вместо обикновен автомобил Кирил използва своята състезателна Lada Vesta 1.6T клас "Супер-продакшн", чийто турбиниран двигател развива 255 конски сили. 

Честно казано, "бойната" Веста на Ладигин е още по-мощна: в руския шампионат пилотът участва в клас "Туринг", в който той използва Lada Vesta Sport TCR с мощност 350 конски сили,  но за пътниците бе достатъчно и усещането, което дава "по-малката" Vesta 1.6T.

"Обмисляхме това видео две години. Винаги нещо ставаше: колата я нямаше налична, пилотите нямаха време... Но ето, че всичко си съвпадна - превърнахме турбинираната Веста в такси", разказва видеографът Игор Макаров, чийто екип е заснел видеото. 

На финала на видеото състезателният отбор съобщава, че състезанията вече доста им липсват. Но има и новина, която може да ги обнадежди: първият кръг от сезона ще се състои на 11 и 12 юли. 

 

КОМЕНТИРАЙ