Голяма излагация за новите електромобили на Volkswagen

  • 13.12.2023 10:25 /
  • 4809 /
  • 2
Голяма излагация за новите електромобили на Volkswagen

Новите електрически автомобили на Volkswagen ще бъдат разработени на стара китайска платформа. Миналата седмица Volkswagen сключи сделка с Xpeng.

Дъщерното дружество на VW ще получи 4,99% дял в китайския стартъп, като плати 5,05 милиарда юана (706 милиона долара). Освен това германската страна ще може да използва технологиите на Xpeng, а именно да получи достъп до платформата SEPA.

Два нови модела на Volkswagen с Xpeng ще се появят до 2026 г.

Интересното е, че Xpeng ще предостави на Volkswagen документация за двегодишната SEPA платформа, докато най-новите модели на стартъпа са изградени върху модернизираната SEPA 2.0 архитектура.

Основната разлика е шасито с алуминиеви подрамки. „Старото“ шаси обаче има и 800-волтова електрическа система, въздушно окачване и възможност за използване на автопилот с лидари.

Два нови продукта на Volkswagen ще бъдат технически близки до Xpeng G9 , тоест говорим за големи автомобили със солиден набор от опции, а не бюджетна цена.

За ултра-евтини електрически превозни средства Volkswagen ще разработи платформата самостоятелно, но ще включи китайски доставчици и инженери.

Засега партньорството между Volkswagen и Xpeng е ограничено до Китай, но в бъдеще моделите с унифициран пълнеж може да станат „глобални“.

В близко бъдеще можем да очакваме и други неочаквани ходове от германския концерн, тъй като наскоро шефът на марката публично призна неконкурентоспособността на Volkswagen в сегашния му вид.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • bess
    14.12.2023 0:36
    Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://tyny.to/sunex
  • И къде е
    16.12.2023 1:36
    излагацията бре идиоти? Тук става дума за пари!