Голям скандал с новите G-класи на Mercedes-Benz

  • 05.07.2023 7:40 /
  • 7560 /
  • 1
Голям скандал с новите G-класи на Mercedes-Benz

Mercedes-Benz ще изтегли новите G-класа заради вредни емисии. Китайският клон на марката потвърди, че вносните G 500 имат софтуерен проблем, който може да доведе до превишаване на емисиите.

Поради грешката, електрониката няма да може да уведоми своевременно за износването на остарял катализатор. В случай на повреда, съответният индикатор на таблото няма да светне. Дефектът може да бъде коригиран с фърмуеър.

Повредата е открита в 2518 SUV-а на Mercedes-Benz G 500, произведени от 1 юни 2018 г. до 20 декември 2019 г.

Китайските търговци на марката ще уведомяват собствениците на проблемни автомобили за необходимостта да посетят сервиза и безплатно да актуализират софтуера на блока за управление на двигателя. Интересното е, че кампанията за изтегляне ще започне шест месеца по-късно: през януари 2024 г.

Историята на Mercedes-Benz G 500 с V8 двигатели е към своя край: от следващата година SUV ще премине към редови шестаци.

Вече беше обявена прощална специална версия : 1500 коли ще бъдат направени в три цвята. Ограничените бройки са традиционно скъпи: G 500 Final Edition ще струва повече от AMG G 63!

В Китай Mercedes-Benz не се свени да прави даунсайзинг от дълго време. Гамата на компанията има уникална четирицилиндрова G-класа с 2.0-литров двигател.

Наскоро основното превозно средство за всички терени се завърна на пазара , а нововъведението позволи базовата му цена да се намали  с почти 25 процента.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гърби
    05.07.2023 12:11
    Ба! "Софтуерен проблем"! Тая хумореска на село у хоремага. На всички по-умни им е ясно, че няма как да се произведе икономичен двигател, особено пък от Германия, КЪДЕТО ВСИЧКО Е ТОТАЛ БОКЛУК.