Голям проблем за електрическите пикапи Rivian, изтеглят хиляди

  • 13.10.2022 10:08 /
  • 10782 /
  • 0
Голям проблем за електрическите пикапи Rivian, изтеглят хиляди

Преди време се появи информация за пикап на Rivian, който катастрофира заради паднала предна гума. Още тогава в интернет пространството се появиха съмнения за заводски дефект, подобен на този, който засегна електрическата Toyota по-рано тази година, пише Факти бг.

След кратко разследване от Rivian, изглежда, че това наистина е така и от компанията обявиха сервизна акция, която включва почти всички доставени автомобили.

Кампанията обхваща 12 212 автомобила от марката, а според официалното изявление на Rivian, проблемът се крие в неправилно затегната гайка на носача.

В информацията се съобщава още, че едва 1% от всички автомобили, които ще бъдат сервизирани всъщност страдат от проблема. Акцията ще вкара в сервизите всички коли произведени между 10 декември 2021 година и 27 септември 2022 година. 

Прегледа и поправката на автомобила отнемат няколко часа, казват от Rivian, а за малкият процент автомобили, които наистина се нуждаят от подмяна на части, компанията обещава да осигури заместващи автомобили.

КОМЕНТИРАЙ