Големият Infiniti QX60 - комфортно пътуване за цялото семейство

  • 27.11.2018 11:00 /
  • 2625 /
  • 1
Големият Infiniti QX60 - комфортно пътуване за цялото семейство

Хората, които държат на първокласния комфорт и пътуват често с цялото семейство, със сигурност ще харесат новото предложение от японската марка Infiniti, която неотдавна пусна и на българския пазар луксозния 7-местен SUV, носещ името QX60. Големият високопроходим автомобил е с дължина 5,09 метра, широчината е 1,96 метра, а междуосието е 2,90 метра. Височината с релсите на покрива достига 1,81 метра.

Дизайнът на Infiniti QX60 е толкова характерен и запомнящ се, че винаги ще различите големия SUV сред потока на пътя. Плавните извивки и вълнообразни линии, както и големите размери на QX60 са подчертани успешно от величествения син цвят на каросерията. Опционалните 20-инчови джанти с гуми 235/55 R20 са с нов дизайн, който идеално пасва на външната архитектура на тази грандиозна кола. За по-добър комфорт на возене за предпочитане са стандартните 19-инчови колела.

Интериорът на Infiniti QX60 изглежда скъпо, обзаведен е с приятна на вид и усещане кожа, има дървени и метални декорации, а на централната конзола са поставени ясни и големи бутони, ергономични за водача. Аналоговите устройства с големи цифри на скоростомера и оборотомера са ясни и осветени. Между тях се намира екранът на бордовия компютър с много разнообразни функции, от моментен разход на гориво до дейността на системите за сигурност.

Мултимедийната система на Infiniti QX60 е много интуитивна за управление, има CD чейнджър за 6 диска, който чете и DVD-та. Пътниците отзад могат да се насладят на любимите си филми чрез 7-инчовите екрани с безжични слушалки, вградени в предните подглавници. Отзад има извод за ток и за зареждане на смартфони, а USB-конекторът е разположен в дълбините на двустенния подлакътник. Акустичната аудиосистема Bose Cabin Surround с мощност 358 вата с 15 високоговорителя и 2 субуфера превръща салона Infiniti QX60 в концертна зала.

От друга страна, ако трябва да останете сами с мислите си, достатъчно е да сте сигурни, че прозорците са плътно затворени, радиото е изключено, скоростта е в разумни граници и ще се озовете обгърнати в тишина, благодарение на добрата шумоизолация. Кросоувърът е оборудван с ефективни опори на двигателя, които заглушават вибрациите, предавани към каросерията.

В гигантския салон на Infiniti QX60 има достатъчно пространство за до 7 човека. Дори при обичайната висока позиция на седене, има предостатъчно място над главите. На задните седалки можете да кръстосате краката си, а ако на третия ред са седнали деца, можете да се придвижите напред или назад по релсите в рамките на 14 см или да регулирате наклона на облегалките, организирайки оптимално пространството.

Най-добрият начин да се отпуснете е наслаждавайки се на облаците през огромния панорамен покрив. Обемът на багажника варира в зависимост от броя на използваните места. При 7-местния вариант има 447 литра, в 5-местния обемът е 1155 литра, а при сгънати седалки на втория и третия ред се отваря пространство с капацитет 2166 литра.

За сигурността на пътниците в Infiniti QX60 се грижи комплексът от системи за активна безопасност Safety Shield (Защитен щит), който е наличен само за QX60 в най-високото ниво на оборудване Hi-tech. Комплексът включва 9 системи, сред които активен круиз контрол който поддържа дистанция до предния автомобил, самостоятелно намалява скоростта до пълно спиране, включително и аварийно, и ускорява до предварително зададената скорост. Много полезни на магистралата са асистентите за смяна на лентата и за предупреждение за автомобил в сляпата зона, които алармират със звуков и светлинен сигнал или с по-голямо усилие на волана.

Въпреки големите размери на Infiniti QX60, с него се маневрира много лесно в града, благодарение на системата за 360-градусов кръгов обзор около колата, която използва четири отделни широкоъгълни камери, разположени от всички страни на автомобила. На цветния дисплей на централната конзолата се показва изображението от камерите, които позволяват да видите колата отгоре и да маневрирате с лекота.

Под капака на тестваното Infiniti QX60 е знаменитият 3,5-литров V6 бензинов двигател. Този уникален агрегат е изпитан във времето, тъй като многократно е бил подлаган на нечовешки експерименти от уличните състезатели в модели като Nissan 350Z. При Infiniti QX60 на разположение на водача са максимум 262 к.с. Моторът е комбиниран с безстепенна вариаторна автоматична трансмисия CVT, която подбира добре оборотите на двигателя и предава тягата на четирите колела. При скорост от 60 км/ч стрелката на оборотомера показва съвсем малко над празен ход - около 1100 об/мин. На магистралата със скорост от 140 км/ч стрелката се движи около 2200-2300 об/мин. При желание кросоувърът позволява да стартирате от място до 100 км/ч за 8,4 секунди, но не и да се движите с повече от 190 км/ч. За улични състезания японците от Infiniti предлагат други модели, като Q60.

Въртящият се контролер за избор на режим на трансмисията осигурява четири настройки – Eco, Sport, Normal и Snow. Точката между режимите Eco и Sport символизира нормалния режим. Режимът Snow и пътният просвет от 187 мм ще ви измъкнат от всяка пряспа през зимата и ще ви позволят уверено да се движите по непочистените улици. Ако бързате, когато сте закъснели за среща, в режим Sport кросоувърът ще ви даде всичко, което може, но тогава ускорението ще бъде под басовото ръмжене на двигателя при повишени тонове. Ако шофирате в режим Eco, тогава ускорението ще бъде умерено и тихо. Именно в този режим успях да постигна среден разход от 10,2 л/100 км. За кросоувър със задвижване на всички колела с мотор 3.5 V6 и тегло от 2169 кг, резултатът е отличен. Шофирайки основно по извънградски пътища, резултатът се вписва в посочените от Infiniti 10,7 л/100 км в комбиниран цикъл. При нормална експлоатация в града, консумацията се колебае между 14-15 л/100 км, което съвпада с обявените данни за 14,4 л/100 км.

Ако имате нужда от многофункционален, удобен и надежден автомобил, не бива да подминавате Infiniti QX60. В крайна сметка за 122 925 лева е трудно да се намери подобен автомобил с аналогичен набор от потребителски качества. Германските конкуренти Audi Q7, BMW X5 и Mercedes-Benz GLS са значително по-скъпи и не непременно по-удобни. Новият кросоувър Infiniti QX60 е чудесен за големи семейства, които обичат да пътуват удобно. Колата има отлично съотношение между цена и качество, а японската надеждност не предизвиква безпокойство.

Технически характеристики

Infiniti QX60 3.5 V6 CVT AWD

3,5-литров 6-цилиндров бензинов двигател

CVT вариаторна автоматична скоростна кутия

262 к.с. максимална мощност при 6400 об/мин

334 Нм максимален въртящ момент при 4400 об/мин

8,4 секунди ускорение от 0 до 100 км/ч

190 км/ч максимална скорост

10,7 л/100 км среден разход на бензин

262 г/км емисии на СО2

122 925 лева базова цена на модела

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • w W w. еКiРi365. сом
    28.11.2018 1:12
    w W w. еКiРi365. сом --- Мъжки -- Женски и Детски !