Глобална класация посочи колите, които поевтиняват най-бързо

  • 02.07.2024 8:31 /
  • 4370 /
  • 0
Глобална класация посочи колите, които поевтиняват най-бързо

Когато купуват кола, шофьорите обикновено се надяват да направят изгодна покупка, която да се превърне в качествена инвестиция. Някои модели запазват висока стойност при препродажба.

Експертите проучиха пазара и публикуваха класация на автомобили, които губят стойност много бързо. Тези, които търсят кола с дългосрочна стойност и възможност да я продадат по-късно на разумна цена, е по-добре да избягват тези опции.

Hyundai Genesis

Genesis е купе с две врати, което е част от луксозната гама на Hyundai и се конкурира по цена с Lexus и Acura. Но имайте предвид, че Hyundai Genesis бързо се обезценява с 38% от стойността си на дребно през първата година. Ако решите да закупите този модел, можете да спестите пари, като го закупите на вторичния пазар.

Kia Cadenza

Cadenza е част от гамата псевдо-луксозни автомобили на Kia. Този масивен седан няма да е най-добрата инвестиция, защото, подобно на Genesis, ще загуби 38% от стойността си през първата година.

Мазерати Гибли

Някои луксозни автомобили също са изправени пред подобни проблеми с амортизацията. Ghibli, спортен седан от италианския автомобилен производител Maserati, е луксозен автомобил от висок клас. Ghibli обаче има значителен набор от проблеми, казват експерти. Високата първоначална цена и съмнителната надеждност играят важна роля за бързата загуба на стойност на автомобила. За пет години Ghibli ще се обезцени с 56,3%. Това се дължи на части от по-нисък клас и проблеми с надеждността.

BMW Серия 7

По-новите модели идват с впечатляваща технология и луксозни интериорни елементи, но прекомерните цени на BMW и силната конкуренция бързо намаляват цените при препродажба, казват експерти. Цената на BMW Серия 7 пада, тъй като автомобилният производител продължава да произвежда автомобили, които разширяват границите на съвременните технологии. За пет години BMW Серия 7 ще се обезцени с повече от 50%.

Форд Expedition

Това голямо превозно средство е един от най-популярните SUV на Ford, но бързо ще се обезцени в рамките на пет години.

„Expedition може да е страхотна кола за голямо семейство, но моделът не е чак толкова невероятен в запазването на стойността си“, отбелязва US News.

Има по-добри SUV на пазара, които ще ви спестят много повече през годините. Средният разход за амортизация на Ford Expedition е 50,7% за период от пет години.

GMC Юкон

Друг голям SUV, Yukon е надеждно превозно средство, което има висока икономия на гориво. Според Megazinos.com Yukon ще се обезцени с 33% през първата си година. Колата бързо ще се амортизира главно поради съмнителен пробег на газ.

КОМЕНТИРАЙ