Германски експерти посочиха най-важните характеристики на колата през идните 15 г.

  • 14.04.2020 8:40 /
  • 5050 /
  • 2
Германски експерти посочиха най-важните характеристики на колата през идните 15 г.

Автомобилните концерни монтират в колите асистенти за шофьора, усложняват функциите, които после често не се използват, увеличават "свързаността", и всички като един работят над функциите за автономия, за да отърват човека от шофирането и да го накарат да се занимава по време на пътуването с по-важни неща. 

Затова експертите на немското издание Automobil Industrie решиха да разберат кои характеристики ще са решаващи за купувача в близко бъдеще. Те са задавали въпроси на средностатистически служители в автомобилната индустрия и потенциални купувачи на автомобили и са получили разностранни отговори. 

Експертите са се поинтересували от работниците в автоиндустрията какви характеристики ще имат решаващо значение през идните 15 години, за да може един модел да стане бестселър. 

Само 9.7% от участниците са посочили надеждността като най-важен критерий при избора. Водили са цената (27,9%), наличието на функции за автоматично шофиране (24,7%) и видът на силовия агрегат (22,3 %).

Любопитно е, че отговорът "дизайн" е бил даден сам от 2% от участниците, оборудването - 3.2%, а "свързаността" - 3.9%. 

След това същият въпрос бе зададен на собственици на автомобили, купили си нова кола през последните две години. 

Те са наредили на първо място в списъка силовият агрегат (26,7%), след това цената (22,7%) и надеждността (18,2%).

Наличието на функция за автопилот се оказа важна само за 12% от участвалите в допитването, дизайнът е интересувал само 2.9%, а оборудването - 1.5%. От свързаността са се интересували 4,4%.

В рамките на последното изложение CES (Международното изложение за потребителска електроника) посетителите успяха да погледнат в "кристалната топка" и да разберат как стратегиите на концерни, като Daimler или BMW, си представят бъдещето. 

Стана ясно, че те видя бъдещето в свързаността на транспортните средства едно с друго и развитието на функциите за автопилотиране. 

Както се вижда мненията на стратезите, служителите в автоиндустрията и купувачите не си съвпада много. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Максуда
    14.04.2020 19:28
    Най-важните две характеристики са колко струва и срещу тази цена какво получаваш и колко често ще се поврежда?
  • Фордо
    15.04.2020 10:56
    Зависи и от държавата! Ако питат българи ще излезе нещо такова: Цена-30%, Агрегат-25%, надеждност- 25-%, дизайн-10%, други- 10%