Германия със страшна тесла за Tesla, собствениците си късат косите

  • 31.08.2022 8:59 /
  • 2042 /
  • 1
Германия със страшна тесла за Tesla, собствениците си късат косите

Авторитетното издание Handelsblatt съобщи, че германското правителство може да забрани работата на станциите за бързо зареждане на електрически превозни средства Tesla Supercharger, пише Факти бг.

Подобно решение е обвързано с местните закони, които предвиждат необходимостта такива станции да имат електромер, показващ консумацията на електроенергия в киловатчаса. Оказа се, че във всички инсталации на американската корпорация няма такова решение.

В Tesla Supercharger няма такива измервателни уреди, тъй като информацията за процеса на зареждане на батерията се показва на бордовата система на електрическите превозни средства или на мобилно приложение.

Въпреки факта, че много зарядни станции от други производители също не са снабдени с такова оборудване, Tesla е призната за най-големия нарушител на германското законодателство.

Американската компания има голяма Supercharger мрежа в цяла Германия. Само близо до Дюселдорф има около 40 станции, цената на зареждането на които е 70 цента за киловатчас електроенергия.

В същото време правителството на страната не планира незабавно да глобява Tesla или да затваря електрическите станции.

За да избегнете корпоративни санкции обаче, американската компания трябва да надстрои зарядните устройства в съответствие с местните закони.

Ще припомним, че в началото на август Tesla предложи необичаен начин за справяне с жегите в Европа.

Автомобилният производител инсталира басейн до станцията Supercharger, в който покани собствениците на електрически автомобили да изчакат зареждането на батериите.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • O tempora, o mores
    01.09.2022 7:31
    Хайде сега да смятаме 1.40лв. за киловат час. При рзход 15-20 kWh/100km . 19-28 лв/ 100км. Дъртия ми дизел със 7-8 на сто при 3.50 е максимум 28 лева на 100. За газовата (LPG) ми е 10. И как точно се очаква да си купя ел. кола заради икономии или екология!?