Германец измина 2 милиона километра с Tesla, ето какво смени по нея

  • 07.12.2023 9:16 /
  • 4165 /
  • 0
Германец измина 2 милиона километра с Tesla, ето какво смени по нея

Германец на име Хансйорг Фон Геминген купува нова Tesla Model S P85 преди около десетилетие, а автомобилният производител му дава осемгодишна гаранция и неограничен пробег за този автомобил.

През годините мъжът успява да измине рекордните 1.9 милиона километра. През това време обаче той сменя 12 пъти електродвигателя, който все се разваля.

Въпреки факта, че всички ремонти не струват на германеца и стотинка, той смята, че компанията е наясно с проблемите на модела, но умишлено не коригира ситуацията.

Средно германецът изминава около 600 километра на ден. Често по магистралата, но рядко с повече от 120 км/ч. Не шофира заради работата си, защото бившият фермер има достатъчно пари, за да не трябва никога повече да работи. "Всъщност не правя нищо друго освен да шофирам. Това е моето хоби", казва германецът.

Първата батерия на Model S издържа 402 000 километра, втората 670 000, а третата 505 000. Сега неговата Tesla е изминала 150 000 километра с четвъртата си батерия. Само 8 процента от оригиналния обхват на тази батерия е изхабен досега, така че вероятно ще издържи още дълго време.

Собственикът на Tesla-та казва, че ще кара електрическа кола, докато километражът покаже два милиона километра. Германецът обаче не си и помисля за нова американска електрическа кола като следваща. Според него

Porsche Taycan, Mercedes EQS и дори китайските батерийни модели са по-интересни и най-важното по-надеждни от колите на Илон Мъск.

Друга причина за избора на различна марка електрически автомобил е отношението на ръководството на Tesla. Според германеца компанията пренебрегва проблемите с електрическите двигатели, които възникват при голям пробег.

Освен това мъжът се оплака, че Илон Мъск го е поздравил за милион изминати километри година след рекорда, като в знак на внимание му изпратил няколко емотикона.

Нов комплект гуми се монтират на всеки 50 000 километра. Той не знае колко му е коствало приключението досега. Германецът получава безплатно електричество чрез така наречените Supercharger станции на американския производител, като един от първите клиенти на марката.

Следващата цел на Фон Геминген е да подобри рекорда за най-дълъг пробег с една кола всички времена. Засега той се държи от вече починалия американец Ърв Гордън. Той изминава общо 5,2 милиона километра със своето Volvo P1800.

КОМЕНТИРАЙ