Германците посочиха коя е колата и я изкупиха като топъл хляб

  • 03.01.2024 10:00 /
  • 34549 /
  • 1
Германците посочиха коя е колата и я изкупиха като топъл хляб

Не би трябвало да изненадва никого, че изцяло новият Toyota Land Cruiser от 2024 г., с по-малкия си ръст в сравнение със серията 300 и стъпка назад към корените си, ще бъде хит. Но никой не се е и надявал, че SUV-ът ще е толкова успешен, че ще се разпродаде в Германия само за 30 минути. Това е по една кола на всеки две секунди.

2024 Toyota Land Cruiser разпродаден: подробности  

Toyota Germany отвори резервациите за изцяло новия хибриден Land Cruiser в 8 часа сутринта на 21 декември, като Toyota трябваше да затвори системата само 30 минути по-късно.

Цялото количество, предназначено за Германия, което е 1000 бройки, бе резервирано мигновено. След това на Тойота дори ѝ се наложи да открие нов портал със списък на чакащи за своите клиенти, които се надяват все пак някоя резервация да отпадне, за да може те да се сдобият с нея.

Като се отбелязва, за да има чакащия успех, ще му се наложи да намери най-малко една четирилистна детелина в зеленото пространство зад блока си. 

Тъй като германците по традиция са склонни да избират по-малки превозни средства и домашни марки като Volkswagen, най-продаваното превозно средство в Германия е Golf, следвано от Tiguan и T-Roc.

Ето защо бързото изкупуване на Toyota Land Cruiser е толкова изненадващо и това е само за една страна в Европа; можем само да си представим колко голям хит ще бъде колата в други страни, особено в Австралия и САЩ, където офроудът е името на играта, а SUV и пикапите са господари на пътя.

Защо този нов Land Cruiser превзема Европа с щурм?

Това вероятно се дължи на няколко неща, като ретро стайлинга и очакваната комбинирана икономия на гориво, което е впечатляващо за пълноразмерен SUV. За сравнение, Германия все още има достъп до Land Cruiser Prado, по-известен като предишното поколение Lexus GX, оборудван с 2,8-литров турбокомпресорен четирицилиндров дизел.

Що се отнася до САЩ, резервациите за новия Land Cruiser все още не са отворени, но с времето на пристигане, около пролетта на 2024 г. можем да очакваме, че Toyota ще увеличи бройката за резервации някъде през следващите седмици.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гунчо
    05.01.2024 16:50
    .....също като новата Тундра,ихуууу и тиху!