General Motors изтегля над 1 милион автомобила заради проблем, който може да убие

  • 13.09.2018 21:59 /
  • 8467 /
  • 0
General Motors изтегля над 1 милион автомобила заради проблем, който може да убие

Американската компания „Дженерал мотърс“ („General Motors“) изтегля повече от 1 милион автомобила от пазара в САЩ поради проблеми с електронното кормилно управление. Това се посочва в съобщение на американската Национална служба по безопасност на транспорта. Изтеглени са коли от модификациите пикапи "Chevrolet Silverado" и "GMC Sierra", както и ванове "Chevrolet Tahoe" и "Cadillac Escalade" модел 2015.

Отделът отбелязва, че в резултат на фабричния брак електронното кормилно управление може да откаже по време на движение на автомобила. "Ако работата на кормилната уредба спре, а след това се рестартира неочаквано, водачът може да изпита затруднения при шофиране, особено при ниски скорости, което увеличава риска от злополука", се казва в изявлението.

Според GM компанията е уведомена за най-малко 30 катастрофи, станали заради този проблем, като в два от случаите това е довело до наранявания. Фирмата се задължава да отстрани дефектите безплатно. По-рано GM вече изтегли редица автомобили модел 2014 г. поради същата неизправност. 

КОМЕНТИРАЙ