Фотошпиони заснеха очаквания бюджетен кросоувър на Renault за $7 хиляди СНИМКИ

  • 11.10.2020 10:20 /
  • 2433 /
  • 0
Фотошпиони заснеха очаквания бюджетен кросоувър на Renault за $7 хиляди СНИМКИ

Новият компактен кросоувър на Renault трябваше да влезе в продажба тази година, но компанията трябваше да преосмисли плановете си. Според съобщения в медиите пускането на модела е отложено за 2021 година.

Междувременно единственото, което остава, е да го разгледаме отблизо на шпионските снимки, които периодично се появяват в мрежата.

Според слуховете, на пазара новият автомобил с вътрешен заводски индекс HBC, ще излезе под името Kiger. Моделът е базиран на платформата CMF-A, която се използва в бюджетния Renault Kwid и 7-местния Renault Triber. Кросоувърът Nissan Magnite е изграден също на тази платформа. Общата дължина на новия Renault Kiger няма да надвишава четири метра.

Съдейки по фотографиите, кросоувърът на Renault ще получи двуетажна оптика, като обновения Kwid, а интериорът ще бъде декориран в стил Triber. Салонът на новия кросоувър ще бъде оборудван с мултимедийна система с дисплей, интегриран в предния панел, климатичен контрол и камера за обратно виждане.

По предварителна информация Renault Kiger ще се предлага с един бензинов двигател - 1,0-литров трицилиндров с мощност около 95 к.с. Предполага се, че кросоувърът ще има петстепенна ръчна скоростна кутия или вариатор.

Точната цена не е известна. Според информациите, очаква се кросоувърът да бъде на цена около 7 000 долара. Новият автомобил ще бъде сглобяван в индийския завод на производителя. Първоначално той ще се предлага на местния пазар, след което ще се предлага и в други части на света./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ