Фотошпиони заснеха на пътя новия кросоувър на Skoda СНИМКИ

  • 18.07.2020 10:20 /
  • 11127 /
  • 2
Фотошпиони заснеха на пътя новия кросоувър на Skoda СНИМКИ

Изданието Carscoops публикува шпионски фотографии на прототипа на електрическия кросоувър Skoda Enyaq iV. Автомобилът е забелязан по време на финалните тестове на пътя.

Благодарение на публикуваните снимки може напълно да се добие представа за дизайна на очаквания кросоувър. Въпреки лекия камуфлаж, който покрива малка зона над предните фарове, дизайнът и размерите на новия електрически кросоувър могат да бъдат разгледани подробно. 

Предната част на електрическия автомобил Skoda Enyaq iV е украсена с фалшива радиаторна решетка, към която тънките фарове поставени плътно. В предната броня се виждат три въздухопровода. Леко извитата линия на покрива завършва със спойлер.

Все още няма снимки на салона. Очаква се интериорът на новата Skoda да бъде оформен в технологичен стил с цифрово табло и отделен дисплей на мултимедийната система. Списъкът с оборудване ще включва съвременни системи за активна безопасност.

Тъй като Skoda Enyaq е направен на платформата MEB, която се използва от концерна Volkswagen, външността на първия електрически кросоувър на Skoda наподобява немския електромобил ID.4. Размерите на чешкия модел обаче са сравними с кросоувъра Kodiaq. Размерите на Enyaq са 4685 милиметра в дължина и 1877 милиметра в ширина. Височина - 1618 мм.

Skoda Enyaq ще се предлага с няколко агрегата. Базовия електрическият кросоувър iV50 ще бъде оборудван с електродвигател с мощност от 148 конски сили и батерия с капацитет 55 кВтч. Пробегът с едно зареждане ще бъде 340 километра.

Ето как изглежда най-евтината версия на новата Skoda Octavia СНИМКИ

Версията Enyaq iV 60 ще получи електромотор с батерия 62 кВтч и мощност от 179 конски сили. Тази силова установка ще позволи на автомобила да измине до 390 километра без презареждане.

Също така за кросоувъра ще бъде на разположение електромотор, който има мощност 204 конски сили, който заедно с батерия с 82 кВтч ще позволи на автомобила да измине около 500 километра с едно зареждане.

Малко известният и уникален всъдеход на Skoda с 8 места СНИМКИ

Освен това, чешкият концерн планира да пусне „заредена“ модификация на Enyaq. Електрическият кросоувър със задвижване на всички колела - RS ще получи агрегат с мощност 306 конски сили. До "стотица" този модел ще може да ускори за 6,2 секунди, а максималната му скорост ще бъде 180 километра в час. Пробегът на най-мощната модификация при едно зареждане на батерията ще бъде 460 километра.

Точната дата на дебют на първия чешки електрически кросоувър все още не е обявена, но ако окончателните изпитания приключат успешно, презентацията на Eniyaq може да се проведе преди края на 2020 г. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • бачо Кольо
    18.07.2020 12:49
    Добре изглежда!
  • Вожда на Сиуксите
    19.07.2020 18:52
    Шефовете от Германия отредиха на Шкода място в сегмента на Дачия, а СЕАТ ще бъде "повишен". Така че това е един от последните годни модели на марката