Ford създаде уникални фарове за комфортно нощно шофиране ВИДЕО

  • 24.04.2021 9:50 /
  • 1955 /
  • 1
Ford създаде уникални фарове за комфортно нощно шофиране ВИДЕО

Шофирането в тъмното може да бъде стресиращо, особено ако пътят преминава по непознати, криволичещи пътища. Затова Ford работи по нова технология за подобряване на комфорта и безопасността при шофиране при здрач и през нощта.

Системата за осветление на Ford се свързва с навигационната система на автомобила и насочва фаровете въз основа на маршрута напред. Системата осветява завои и трудни участъци, които в противен случай може да бъдат видяни от водача едва, когато е достатъчно близо.

Понастоящем инженерите на Ford тестват нова интелигентна система за фарове, която използва най-съвременна технология за картографиране и GPS данни в реално време, за да прогнозира насочването на фаровете на превозното средство.

Представиха най-мощния и бърз Ford Mustang СНИМКИ

Системата може да открива и хора, скрити в тъмното. Велосипедист на завоя на пътя може да не се вижда от приближаващите се автомобили. Интелигентните фарове на Ford осветяват завоя, изваждайки "изненадите" от ъглите в тъмното, още преди шофьорът да завие.

„Технологията за осветление, която разработваме в момента, ще направи един ден шофирането по тъмно толкова лесно, че водачът ще се движи като на дневна светлина“, казва Майкъл Кохер, инженер във Ford of Europe.

Ето как изглежда идеален всъдеход Ford за края на света СНИМКИ

Ако данните за местоположението по маршрута не са налични, системата използва технологии за фаровете на основата на камера и ъгъла на завиване, за да продължи да осветява пътя по най-добрия възможен начин, докато отново се получат GPS сигнали за местоположение. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Вени
    26.04.2021 3:57
    VW CC имаше такива преди 10 години