Ford пусна специален и бърз полицейски джип за преследвания (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 23.05.2019 10:20 /
  • 16110 /
  • 1
Ford пусна специален и бърз полицейски джип за преследвания (СНИМКИ/ВИДЕО)

Новият Ford Explorer и Ford Police Interceptor Utility бяха представени едновременно. Автомобилите изглеждат много сходни, те са изградени на една платформа и в един и същ завод в Чикаго. Но тук приликите приключват, защото машините са напълно различни, пише Cnet.com.

Ford Police Interceptor получи редица промени, които никога няма да попаднат в нормалната версия. Зад нестандартните стоманени колела има подсилена спирачна система. Настройката на окачването и калибровката на трансмисията са различни, рамката става 80 кг по-тежка, за да издържи на сблъсъци при скорости до 120 км / ч, а интериорът не зона на комфорта.

Ford представи официално новия и променен Explorer (СНИМКИ/ВИДЕО)

Въпреки това, съществуват прилики между двата всъдехода, а това е хибридната система, състояща се от 3.3-литров бензинов двигател и електрически мотор с мощност 44 конски сили, която работи с 10-степенна автоматична трансмисия. Мощността на автомобила е 318 к.с.

Форд нарича тази комбинация модулна хибридна технология, но за разлика от другите хибридни системи на Ford, като например тази на Ford Escape 2020, задвижването в Explorer цели да изпълни специални задачи - преодоляване на тежки офроуд натоварвания.

Ford представи новия пикап Ranger с невероятно шоу (ВИДЕО)

Изданието пише, че зад кормилото на джипа не се усеща особено, че това е един от най-бързите полицейски автомобили в света. Автомобилът ускорява плавно, но при това е достатъчно бърз, за да преследва престъпници, дори и в спортни автомобили. Спирачките пък са фантастични - те могат да спрат колата за невероятно кратко време. Окачването е малко твърдо, но инженерите все пак са се фокусирали върху възможността за преследване на нарушителите, а не да осигуряват комфортни условия за полицейските служители.

Има и друга версия на Police Interceptor Utility с 3-литров V6 двигател с турбокомпресор. Цената на уникалната полицейска машина засега не е оповестена./auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Кордел Уокър
    23.05.2019 13:41
    Вече си го купих.