Ford пуска кола от следващо поколение

https://auto.blitz.bg/novini/ford-puska-kola-ot-sledvashto-pokolenie Auto.blitz.bg
Ford пуска кола от следващо поколение

Американският автомобилен гигант Ford скоро ще разшири производството на линията си пикапи Super Duty. Компанията обяви откриването на нов завод в Оуквил, Онтарио, Канада, където вероятно ще започне да сглобява нов тип пикап с електрически двигатели от 2026 г.

Както пише Motor 1, сега се знае много малко за електрическия модел. Ford обяви в прессъобщение, че заводът в Оуквил "проправя пътя за мулти-енергийна технология в следващото поколение пикапи Super Duty, като дава на клиентите повече избор и подкрепя плана за електрификация на Ford."

Журналистите предполагат, че терминът "мултиенергиен" намеква за хибриден, а не за напълно електрифициран модел. Но все още няма яснота дали ще бъде класически или мек хибрид или говорим за водородни горивни клетки.

Автомобилният производител обяви разширяване на своята гама от пикапи, тъй като Ford, подобно на много други автомобилни производители, преосмисля бъдещите си планове за електрически превозни средства.

Първоначално в Оуквил трябваше да се произвежда триредов електрически SUV. Следователно поточната линия със сигурност ще бъде адаптирана към производството на електрифицирани автомобили.

В момента моделът Super Duty се произвежда във фабрики в Кентъки и Охайо и няма достатъчно капацитет, за да се отговори на търсенето. Откриването на канадското звено ще добави 100 000 единици към годишните доставки.

Що се отнася до триредовия електрически SUV, Ford все още има планове за производството му, но кога и къде ще започне също не е известно.

Първоначално се очакваше сглобяването му да започне през 2025 г., но началото на производството бе отложено до 2027 г.

Последните новини показват, че забавянето може да отнеме дори повече време. Що се отнася до местоположенията, Ford все още работи върху своя експанзивен комплекс за електрически превозни средства BlueOval City в Тенеси. Напълно възможно е обещаният SUV да се премести там.

Горещи

Коментирай