Ford представи новия рамен всъдеход Everest ВИДЕО

  • 04.03.2022 11:50 /
  • 6076 /
  • 1
Ford представи новия рамен всъдеход Everest ВИДЕО

Официално представиха новото поколение на рамния всъдеход Everest с пет врати U704 (това е третото поколение). Моделът е базиран на последното поколение пикап Ranger, който беше представен през ноември 2021 г.

От Ranger са взети рамата, предната част, шасито с непрекъснат заден мост (с пружини вместо ресори) и двигателната гама, която включва 3,0-литров турбодизел V6, познат от Ford F-150.

Външният дизайн следва същия модел като този на Ranger, който смени поколението си през ноември миналата година, като най-забележимата промяна е въвеждането на С-образни светодиодни светлини.

Увеличило се е разстоянието между осите, а преработените амортисьори правят всъдехода по-стабилен на пътя. Моторното отделение вече е по-просторен и има място за 12-волтов акумулатор.

Новите модели на Ford взривиха пазара СНИМКИ

Списъкът с оборудването вече включва матрични фарове (налични само в топ версията), 20-инчови джанти, а интериорът е оборудван с цифрово арматурно табло с 8,0- или 12,4-инчов екран и мултимедийна система SYNC 4 с 10- или 12-инчов екран.

Новият всъдеход е оборудван с адаптивен круиз контрол и система за поддържане на лентата на движение, а най-скъпата опция включва централна въздушна възглавница, която се отваря между водача и пътника.

Вижте как се справя Ford Puma ST с лосовия тест, засрами по-скъпите коли ВИДЕО

Новият Everest ще се предлага с избор от четири задвижващи агрегата. Това са двулитровият дизелов четирицилиндров двигател с един или два турбокомпресора, трилитровият дизелов V6 и 2,3-литровият четирицилиндров EcoBoost (който ще се предлага на някои пазари).

Компанията все още не е разкрила информация, но е известно, че най-малките двигатели в гамата работят с шестскоростна автоматична кутия, а мощните двигатели - с десетскоростна автоматична кутия.  /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • ото
    04.03.2022 13:35
    Жалко че рашките няма да могат да го видят на живо. Хаххах