Ford показа първата СНИМКА на електрическия кросоувър Mustang

  • 10.09.2018 8:37 /
  • 6004 /
  • 0
Ford показа първата СНИМКА на електрическия кросоувър Mustang

Новините за това, че Ford разработва електрически кросоувър на базата на така наричаната "мускулеста кола" Mustang, циркулират от доста време. В мрежата дори има варианти на дизайна на различни художници. Тези дни обаче компанията разкри част от тайната, публикувайки първия тийзър по темата.  

На снимката се вижда задната част на електрическия кросоувър на Ford с дизайн в стил Mustang. Заедно с публикуването на снимката компанията направи и важно изявление: електромобилът ще започне да се продава през  2020 година.  

Според една от основните си характеристики - средният пробег с едно зареждане - новият Ford ще е съпоставим с другите електрически кросоувъри: 483 километра. Други подробности за новата кола засега не се съобщават. 

Първоначално Ford планираше да кръсти новия електрически кросоувър Mustang Mach 1, но реакцията на феновете на марката се оказа негативна: не трябва на кросоувъра да се дава име, което прави асоциация със скоростта и силата на "мускулеста кола", смятат те. Какво ще е името в крайна сметка - засега не е известно. 

Приликата на дизайна на новата кола с Мустанг също е доста смел ход който може да доведе до доста негативни реакии сред феновете на модела Но във Ford залагат именно на кросоувърите, чиято популярност нараства с всяка изминала година. За по-добро популяризиране на новия автомобил в компанията възнамеряват да му придадат световно известния дизайн без да отчитат мнението на феновете. 

Върху създаването на електрическия кросоувър работи новото подразделение на компанията Ford Team Edison, занимаващо се само за разработката на електромобили за Ford и Lincoln.

КОМЕНТИРАЙ