Ford показа най-мощния "цивилен" Mustang в историята на колата ВИДЕО

  • 21.08.2023 9:56 /
  • 8863 /
  • 1
Ford показа най-мощния "цивилен" Mustang в историята на колата ВИДЕО

Ford представи най-мощния Mustang GTD с двигател V8 с мощност от 800 конски сили. Това е хомологирана версия на наскоро дебютиралия състезателен Mustang GT3 за 24-те часа на Льо Ман.

Mustang GTD е получил адаптивно окачване, активни аеродинамични елементи и специално проектиран двигател с компресор, който според Ford ще позволи на колата да преодолее Нюрбургринг Нордшлайфе за по-малко от седем минути.

Очаква се цената да съответства на неговите способности: най-малко 300 хиляди долара.

Mustang GTD се задвижва от 5,2-литров турбиниран V8 със система за смазване със сух картер. Точната мощност не се разкрива, но Ford обещава, че ще произвежда поне 800 конски сили и ще се развърта до 7500 об/мин. Това ще направи GTD най-мощният "цивилен" Mustang в историята.

Противно на очакванията, новата кола се оказа не със среден двигател, но монтираната отзад осемстепенна скоростна кутия с лек карданов вал от въглеродни влакна измества теглото назад и създава перфектно разпределение на теглото 50/50.

В допълнение към мощния двигател, Mustang GTD има полуактивно окачване с хидравлична система за управление в арсенала си, което намалява пътния просвет с 40 милиметра в режим Track.

20-инчовите джанти са обути с 325-милиметови гуми отпред и 345-милиметрови гуми отзад. По подразбиране джантите са алуминиеви, но като опция се предлага комплект от магнезиева сплав с дизайн, подобен на GT3. Не е нужно да плащате допълнително за карбоново-керамични спирачки Brembo.

За да се намали теглото, калниците, престилката, праговете на вратите, предният сплитер, задният дифузор и капакът на багажника с въздухозаборници, в които е поставен охладителят на трансмисията, са изработени от въглеродни влакна.

Срещу допълнително заплащане ще се предлага аеродинамичен пакет с предни клапи, табла от въглеродни влакна и активно задно крило.  

Няма снимки на интериора на Mustang GTD. Седалките Recaro и 3D отпечатаните пера за превключване са стандартни, а серийната регистрационна табела е направена от използвани титанови части на свръхзвуковия изтребител Lockheed Martin F-22.

В декорацията се използват велур, кожа и въглеродни влакна. Купувачите ще получат пълна свобода на творчество: както интериорът, така и екстериорът могат да бъдат боядисвани във всеки желан цвят.

GTD ще се раждат като обикновени Mustang с небоядисано тяло във Flat Rock, Мичиган. Оттам колите с конче на радатпрната решетка ще се отправят на север към канадския завод Multimatic, където ще бъдат преоборудвани на ръка. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • аноним
    22.08.2023 20:50
    Е нема смисъл за 300 000 долара. По добре Ферари