Ford и Лекси Алфорд се обединяват, за да пресъздадат историческо пътешествие около света с новия изцяло електрически Explorer

  • 22.03.2023 10:53 /
  • 1173 /
  • 0
Ford и Лекси Алфорд се обединяват, за да пресъздадат историческо пътешествие около света с новия изцяло електрически Explorer
  • Ford си партнира с Лекси Алфорд, най-младия човек, посетил всяка страна в света, за амбициозно околосветско пътешествие с новия изцяло електрически Ford Explorer

  • Известна на милиони онлайн потребители като „Безграничната Лекси, приключението на Lexie е вдъхновено от друга рекордьорка - Алоха Уандървел, която през 20-те години на миналия век обикаля света с Ford Model T

  • Днес Ford представи новия изцяло електрически Explorer, напълно оборудван, за да може семействата в Европа да поемат по пътя на приключенията

Преди сто години един вече емблематичен пионер на приключенията разчупва правилата, за да предефинира възможностите на изследователите.

В периода 1922-1927 г. Алоха Уандървел става първата жена, която обикаля света с автомобил и преминава през 43 държави. Частично спонсорирана от Ford Motor Company, тя постига рекорда с Ford Model T - автомобилът, който постави света на колела.

Сега, когато Ford ускорява мисията си да оглави революцията на електрическите превозни средства, компанията обедини усилията си с влиятелната в областта на приключенията Лекси Алфорд - известна на милиони онлайн потребители като „Безграничната Лекси - за да продължи наследството на Уандървел за предефиниране на откривателството с амбициозно околосветско пътешествие с новия изцяло електрически Ford Explorer.

Започвайки по-късно тази година, Лекси ще ръководи експедиция около света, преодолявайки предизвикателства, срещайки се с хора от различни култури и посещавайки места с изключителна красота, като всичко това ще бъде подкрепено от Ford Explorer с нулеви вредни емисии.

"Развълнувани сме да видим какво могат да направят нашият нов изцяло електрически Explorer и Лекси Алфорд заедно по време на тази експедиция - вдъхновени от новаторското пътуване на Алоха Уондървел", каза Мартин Сандер, генерален мениджър на Ford Model e в Европа. "Ние бяхме част от пътуването на Алоха преди всички тези години и оттогава помагаме на хората да предприемат амбициозни приключения - нямаме търпение да видим как нашето електрическо бъдеще ще запази този бунтарски дух."

Лекси счупи световния рекорд, като стана най-младият човек, посетил всяка страна в света до 21-годишна възраст. Сега тя продължава да изследва планетата, показвайки чудесата на света, като насърчава и други да направят същото. Лекси е начело на нова порода изследователи с безпрецедентно любопитство и водени от същото бунтарско отношение като Уандървел.

Точно както Ford подкрепи Уандървел през 20-те години на миналия век, автомобилният производител си сътрудничи с Лекси Алфорд в това пътешествие през 21-ви век, за да отдаде почит на съвременния изследовател със страст към природосъобразното пътуване, а също и за да покаже какво наистина е възможно с електрически автомобил.

"Историята на Алоха Уандървел е особено вдъхновяваща за жените пътешественици, но тя наистина насърчава всички да надхвърлят границите си и да изследват нови места", каза Лекси Алфорд. "Развълнувана съм да следвам следите на гумите на този легендарен пътешественик, като същевременно показвам как може да изглежда електрическото бъдеще на пътуванията по суша. Ще има много препятствия и предизвикателства, но това е част от забавлението на пътешествията и аз ще документирам всичко това онлайн!"

Днес, когато дебютира на световния пазар, иновативният нов Explorer съчетава немско инженерство с поразителен американски стил и е изпълнен с интелигентни технологии и умни решения, които помагат на водачите и пътниците да останат свързани с интернет и да се чувстват комфортно по време на своите приключения. Оборудването включва голям подвижен сензорен екран, който може да прикрие и отделение за вещи; място за съхранение на вещи в предната част; и най-съвременна интернет свързаност, с безжично присъединяване към смартфони. Всичко това се съчетава с електромотори, които могат да се заредят от 10 до 80 процента само за 25 минути.1

По стъпките на Алоха

Алоха Уондървел е изследовател, режисьор, съпруга и майка. Започва своето пътешествие по света на шестнадесетгодишна възраст и посещава места, които никой западен мъж или жена не е виждал преди това.

Дръзкото пътешествие на Уандървел започва в Ница, Франция и в крайна сметка тя отплава към своя дом от пристанище Килиндини, Момбаса. По време на пътуването тя трябва да се адаптира към предизвикателни обстоятелства; керосинът замества бензина, а смачканите банани се използват като грес за движещите части на превозните средства.

Можете да проследите приключенията на Лекси по-късно тази година на https://twitter.com/FordNewsEurope, https://www.instagram.com/fordnewseurope/ и https://www.youtube.com/fordnewseurope.

# # #

1 Време за зареждане въз основа на компютърни инженерни симулации на производителя. Скоростта на зареждане намалява, когато батерията достигне пълен капацитет. Вашите резултати могат да варират в зависимост от периода на зареждане и състоянието на батерията.

Официално хомологираният пробег ще бъде публикуван в непосредствено преди стартирането на продажбите.

КОМЕНТИРАЙ