Fiat за първи път пусна купе кросоувър, но има уловка ВИДЕО

  • 19.09.2022 9:32 /
  • 5374 /
  • 0
Fiat за първи път пусна купе кросоувър, но има уловка ВИДЕО

Концепцията за кросоувър с форма на купе - Fiat Fastback - беше показана от марката още през 2018 г. По пътя към новата серия дизайнът и структурата на тялото бяха преработени. Авторството на окончателната версия принадлежи на специалистите от бразилското подразделение на концерна Stellantis.

Серийният Fiat Fastback, първоначално замислен като самостоятелен модел на платформата Small US Wide 4 × 4, се оказа просто купе версия на бразилския кросоувър Fiat Pulse, пише auto-pres net.

Продуктовият модел е базиран на по-опростена модулна MLA архитектура с полунезависимо задно окачване. Цялата предница, с изключение на бронята, е заимствана от Fiat Pulse. Размерът на междуосието е запазен същият - 2530 мм. Но поради малко по-забележим заден надвес, Fastback се оказа по-дълъг - 4430 мм срещу 4100-е мм на "донора". Пътният просвет е 192 мм. Обемът на багажното отделение е 600 литра под рафта и 1087 литра със сгънати задни седалки.

В "бразилската" линия на марката Fiat Fastback има ролята на флагман, което е причината за наличието в базовото изпълнение на LED оптика, 17-инчови джанти и набор от електронни асистенти. По-скъпите версии са оборудвани с 18-инчови джанти. Салонът Fiat Fastback напълно повтаря този на Pulse.




Базовата версия включва аналогови инструменти и мултимедийна система с 8,4-инчов екран. В по-скъпите версии е налице 7,0-инчов цифров инструментален панел и 10,1-инчова мултимедия. Климатичният контрол, камерата за обратно виждане и четирите въздушни възглавници (предни и странични) са отговорни за комфорта и безопасността на водача и пътниците.

Базовият 1,0-литров, трицилиндров, турбо двигател прдлага 130 к.с. и 200 Нм въртящ момент. Заедно с него работи безстепенен вариатор. В режим Sport кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,4 секунди. Също така в този режим се активира симулиран блокаж на задния диференциал с помощта на спирачките. Самият спортен режим се активира с червен бутон на волана.

В горната част на фамилната линия е версията, наречена Limited Edition Powered By Abarth с черен декор и допълнителни емблеми по тялото. Този Fastback е оборудван с 1,3-литров двигател с турбокомпресор и мощност 185 к.с. (270 Нм) и шестстепенна автоматична трансмисия. Времето за ускорение до 100 км/ч е 8,1 секунди. Задвижването за всички версии е само предно.

Производството на Fiat Fastback е установено в завода в Бразилия, където се произвеждат още Pulse, Argo и Cronos. На местния пазар крос-купето се предлага на цена от 25 до 29 хиляди долара.

КОМЕНТИРАЙ