Ferrari тества първия си електрически автомобил: какво се знае за колата

https://auto.blitz.bg/novini/ferrari-testva-parviya-si-elektricheski-avtomobil-kakvo-se-znae-za-kolata Auto.blitz.bg
Ferrari тества първия си електрически автомобил: какво се знае за колата

Легендарната компания Ferrari реши да създаде първата електрическа версия на автомобила. Наскоро вътрешни хора забелязаха, че новият модел преминава през етап на тестване. 

Електрическият автомобил все още е в процес на разработка, така че няма изчерпателна информация за новия модел. Изданието Autoexpress говори за предварителните тестове на електромобила. 

Ferrari се готви да представи електрически автомобил през 2025 г. или началото на 2026 г. Безопасно е да се каже, че електромобилът ще бъде с четири врати, както предполага прототипът на каросерията на Maserati Levante.

Това не означава, че електрическият автомобил ще бъде SUV, но потенциално може да приеме формата на кросоувър в доста агресивен стил, подобен на Purosangue.

Новият електрически автомобил вероятно ще бъде по-нисък от своя брат с V12, тъй като изображенията показват, че прототипът има сравнително ниска основа на предното стъкло. За да предложи производителността, която очакваме от всяко Ferrari, новостта със сигурност ще има поне двоен двигател със задвижване на четирите колела.

Всеки може да предположи към каква потенциална мощност и производителност ще се стреми Ferrari, но автомобилният гигант ще трябва да се конкурира и с електрическите автомобили, които вече са в продажба, като Porsche Taycan Turbo S или новото Audi RS e-tron GT Performance.

Характерът на Ferrari ще бъде неразделна част от новия модел, така че подходът към шума ще бъде един от ключовите фактори. Точно като Porsche и наскоро Lotus, Ferrari вероятно ще усилят естествения шум на електрическите двигатели.

Някои от техническите постижения на Purosangue ще бъдат приложени и към новия електрически автомобил, като използването на разумно напълно активно окачване и кормилно управление на задния мост, за да се направи перфектно задвижването на електромобила, както подобава на Ferrari.

Като се има предвид, че Ferrari се насочва към неизследвана територия, за да изгради електрически автомобил, не би трябвало да е изненадващо, че фазата на разработка ще бъде дълга.

Горещи

Коментирай
1 Коментара
MarkoX
преди 6 дни

Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк---- https://do.my/texx

Откажи